Om Berotec

I vårt kompetenshus samlar vi erfarenhet från ingenjörssfären. Vi jobbar tätt tillsammans för att utveckla våra kunders framtida affärer och vårt gemensamma Berotec.

Vi vet att människor i rätt miljö gör skillnad! Vi skapar effektivare utveckling av dina produkter, dina system och av din organisation för att stärka din konkurrenskraft och din hållbarhet! Vi är ett annorlunda bolag med stort personligt engagemang och något, så ovanligt, som ett konsultbolag som sätter människan i centrum. På riktigt. Oavsett om människan är kund eller konsult.

Gå till

Om oss

Vi är "The Engineering Consultants" men också ett noga utvalt gäng med gemensamma värderingar

Varför Berotec?

Konsultbranschen är rörlig och många konsulter byter arbetsgivare ofta men hos oss är omsättningen på konsulter låg. Har man en gång blivit Berotecare är man benägen att stanna. Anledningen är vår unika modell där vi tillsammans bygger både en hållbar karriär och vårt gemensamma Berotec. Det skapar en långsiktighet i allt vi gör och vårt kompetenshus av erfarna ingenjörer växer ständigt.

Vi är annorlunda

Vi vill engagera dig att tillsammans med oss utveckla dig, dina produkter, dina system och din organisation. Våra konsulters kompetenser, långa erfarenhet och bakgrund ger dig en otrolig källa av erfarenheter och innovationskraft.
Vi är engagerade, arbetar alltid med mycket hjärta och vi brinner för att skapa kreativa, smarta, lönsamma och hållbara lösningar.

Vad vi erbjuder dig

Vi erbjuder erfarna, kunniga och socialt skickliga konsulter som rör sig i ingenjörssfären. Tillsammans hjälper vi dig att lösa dina utmaningar. Vi är bra på att hantera människor, förstå teknik och alla krav och förväntningar. Det ger oss krävande kunder som tar hjälp av oss för att utveckla sina framtida affärer.

Vår arbetsprocess börjar alltid med att vi lyssnar

Tillsammans med dig sätter vi oss ned och tar reda på vad du vill uppnå. Vi lyssnar, analyserar, utmanar och levererar.

Vi är ett mänskligt konsultbolag med korta beslutsled och stor flexibilitet. Vårt personliga engagemang är stort och vi arbetar alltid med mycket hjärta.

Vi har en gemensam värdegrund med ett starkt kundfokus. Hos oss ska du som kund skina! Vi arbetar transparent och samverkar mellan alla våra orter för att på bästa vis erbjuda hela vårt konsultgäng till dig. I vårt kompetenshus har vi förutsättningarna och nätverken för att skapa de fantastiska resultaten, och vi kan inget annat än leverera bra service.

NÄR DU JUBLAR HAR VI LYCKATS!

Hör gärna av dig till oss

Vi är hovmästare

Konsulting är också ett serviceyrke

På Berotec ser vi konsulting som ett serviceyrke – vi går t.o.m. så långt som att kalla vår vilja att bidra, se helheten och vår attityd för att ha en hovmästarblick.

En bra hovmästare ger inte bara god service, hen har också en överblick över vad som sker i lokalen. Ser vad som saknas, vart humöret behöver uppas, vilka som skulle gynnas av att sitta nära varandra och få kontakt. Precis det gör våra konsulter också.

Se vår grundare berätta mer om hur vi agerar som hovmästare!

”Hur applicerar hovmästarblicken på oss teknikkonsulter? På samma sätt som på den där fantastiska kvarterskrogen vill jag hävda, men vi tänker nog inte på det i dessa termer. Som tekniska experter levererar vi på Berotec tekniska tjänster i världsklass, men att vi får så fantastiska omdömen(recensioner) från våra kunder beror nog precis lika mycket på vår ”servicekänsla” dvs. hur vi engagerar oss i våra kunders utmaningar även utanför vårt uppdrag, hur vi uppfattas som kollegor, hur vi vågar bry oss om andra, hur vi frågar hur vi kan hjälpa till och mycket mer. Jag gissar att stor del av våra kundbetyg handlar om hur vi är som människor, även om vi tycker och ibland tror att det bara är den tekniska leveransen som är viktig” skriver Karl Hedberg, Affärsledare om hovmästarblicken.

Fyra F

Fyra F = Frihet.
Gör vår livsstil till en affärsidé

När vi startade Berotec hade vi en tydlig bild av vad vi ville åstadkomma. Vi skulle skapa nya möjligheter för riktigt duktiga och erfarna konsulter, samtidigt som vi skulle erbjuda kunderna inom branschen ett nytt och bättre alternativ. Vi gick till oss själva och sökte våra motiv för att driva eget. Ganska snart såg vi att drivlinan bestod av fyra ord: Familjen, Fritiden, Företaget och Framtiden. Summerar vi dessa 4 F, så får vi ett femte, nämligen Frihet. Vårt sätt att vara innebär en stor frihet.

Familjen

Att erkänna att Familjen kommer först ställer krav på företagandet. Det måste finnas en vettig ekonomi så att familjens trygghet tillgodoses. Det måste finnas rimliga arbetsvillkor så att familjens sociala hälsa omhändertas. Det måste finns en viss flexibilitet, så att oförutsedda händelser i familjen kan hanteras.

Fritiden

Att slå fast att Fritiden är näst viktigast ställer också krav på företagandet. Man måste kunna planera sin tid. Man måste veta att företaget rullar vidare även om man är på semester. För att få fritid måste man prioritera, planera och arbeta effektivt.

Företaget

Företaget handlar både om varje Berotecares egna företag men också om vårt gemensamma Berotec som vi utvecklar tillsammans. Att konstatera att Företaget kommer på tredje plats gör inte företagaren ointresserad. Tvärtom. Med vetskapen om att de viktigaste sakerna i livet är omhändertagna ökar motivationen för arbetet. Det blir roligare att jobba. Det blir viktigare och lättare att vara fokuserad. Och, man känner äkta arbetsglädje.

Framtiden

Framtiden är givetvis en drivkraft för oss egenföretagare. Vi vill veta att vi bygger en ekonomi som gör oss trygga även den dag vi väljer att gå i pension, eller trappa ned.

Med våra Fyra F: Familjen, Fritiden, Företaget och Framtiden har vi inte bara skapat en affärsidé utan också en livsstil. Våra konsulter, affärsledare och administration är alla egna företagare och det gör att vi med full trovärdighet kan kalla oss riktiga konsulter. Vi är alla seniora, har eget ansvar, stark motivation och hög kompetens. Att vi alla som vill är delägare i Berotec visar också på långsiktighet och djupt engagemang för våra kunder.

Vi vet att folk tycker att det är kul att träffa Berotec. Att jobba med Berotec. Och att det är kul att jobba för Berotec. Tillsammans är vi hur framgångsrika som helst!

Värderingar

Våra värderingar är mer av en ryggmärgsfunktion, ​​​​​​​eller kanske till och med instinkter

Vi har valt att inte göra det varken svårare eller lättare än så. Men vi kräver att alla som arbetar hos oss ställer sig bakom dem. Helhjärtat, och fullt ut.

Vi litar på oss själva och andra

Jag använder min intuition och mitt sunda förnuft. Jag lär mig av att du tänker annorlunda och gör annorlunda än jag. När jag får ett problem så står jag för det och försöker hitta en lösning.

Vi respekterar oss själva och andra

Jag håller vad jag lovar. Jag lovar bara det jag kan hålla. Jag är tydlig med vad jag behöver. Jag tar själv reda på det jag behöver veta – jag väntar inte på att bli informerad. Jag säger till när jag tycker att något är fel eller inte fungerar.

Vi gillar att hjälpa till

Jag lyssnar med alla sinnen och försöker förstå. Jag frågar om jag kan hjälpa till. Jag delar med mig av min erfarenhet, kunskap och tid. Jag tar tag i problem direkt när de uppstår. Jag delar med mig av mina fram- och motgångar.

Värderingarna utgår från oss som individer, och är därför skrivet i jag-form.

Vårt grundfundament

 1. Vi är alla egna företagare som inser att vi blir starkare tillsammans.
 2. Det gör oss självsäkra, men inte dryga.
 3. Vi vet vad vi kan och vad vi gör.
 4. Vi löser tekniska problem, ekonomiska problem, logistiska problem men kanske framförallt personella problem.
 5. Vi är enkla, vi är raka och vi är tydliga.
 6. Vi är öppna, vi är personliga och vi är ärliga.
 7. Dessutom försöker vi alltid vara trevliga. Om inte annat så bara för att det blir så mycket roligare att jobba då.
 8. Vi är seniora och kunniga.

Vårt syfte

Varför gör vi detta? Varför går vi till jobbet? Och varför ska någon bry sig om det?

Why

Vårt syfte är att utveckla människor och organisationer till sin fulla potential

How

Det gör vi genom att samla människor som delar våra värderingar och följer med på vår resa där vi utvecklas som konsulter, ledare, företagare och framförallt människor! Vårt sätt att vara egenföretagare tillsammans plockar fram passionen och glöden i oss.

What

Vi är konsulter som utvecklar teknik, människor och organisationer

The story

Det hela började i ett litet kök år 2000, där vi insåg att vi har en hel del gemensamt.

Vi älskar att arbeta som konsulter, med människor och göra dem glada. Vi älskar att få människor att utvecklas och vi vet att när människor är i rätt miljö så gör de skillnad. Vi ville skapa en miljö där våra medarbetare utvecklas och mår bra, så att du som kund får den bästa lösningen och stödet för din utmaning. Eget ansvar och befogenheter leder oss framåt.

Med vår delade värdegrund tillsammans med ett nytt sätt att organisera och leda konsultbolag såg vi en otrolig potential.

Listan på vad vi har gjort innan kan göras lång och ett litet smakprov på vårt gemensamma cv ser ni här:

 • Vi har varit konsulter sedan starten på både små obetydliga och stora trendiga bolag
 • Vi har seglat över atlanten och jobbat som skidlärare
 • Vi har spelat i band
 • Vi har drivit seglarskolor för ungdomar
 • Vi har startat skärgårdsbutik
 • Vi har grundat och drivit produktbolag
 • Vi har arbetat i linjen i roller som du har idag. Både i Sverige och utomlands

När vi satt i köket konstaterade vi att det var dags att skapa något tillsammans. Det var helt enkelt dags att ta fram rebellen i oss och göra skillnad. På riktigt.

Hälsningar
Håkan Mildh Svensson, Grundare

Kompetens

Nu vet du en hel del om oss, dags att reda på mer om vad vi kan?

Årsredovisning

Här ligger vår senaste årsredovisning

Kontakt

Välkommen till Berotec.
Som kund, konsult eller vän

Våra kontor

Göteborg
Odinsgatan 13
411 03 Göteborg
Hitta oss
Linköping
Gjuterigatan 5
582 73 Linköping
Hitta oss
Stockholm
Karlbergs Strand 4

171 73 Solna
Hitta oss
Uppsala
Vaksalagatan 2
753 20 Uppsala
Hitta oss
Mälardalen & Bergslagen
Port Anders gata 9
722 12 Västerås
Hitta oss
Affärsstödet
Karlsbergs strand 4
171 73 Solna
Hitta oss