Om Berotec

Vi jobbar tätt tillsammans för att utveckla våra kunders framtida affärer och hjälpa ingenjörer att uppnå sina entreprenörsdrömmar

Under många år byggdes Berotec upp till en nyckelspelare i Ingenjörssverige. De erfarna konsulterna bidrog med sin spetskompetens och sitt driv. Alla var egenföretagare vilket var unikt när vi startade men vanligt förekommande nu. Det gav balans, engagemang och frihet. Vår ambition att bygga hållbara ingenjörskarriärer har sedan dess utvecklats, det fanns så otroligt mycket värdefullt att bygga vidare på. Vi har nu flera erbjudanden som samverkar för att hjälpa våra kunder på mest uppskattade sätt. I vårt kompetenshus samlar vi också all typ av erfarenhet från ingenjörssfären.

Alla våra konsulter är inte ingenjörer men alla rör sig i ingenjörssfären. I vår sfär ryms även många av Sveriges mest innovativa företag och en enorm kunskap och erfarenhet.

Gå till

Vad vill vi uppnå?

Varför gör vi detta? Varför går vi till jobbet? Och varför ska någon bry sig om det?

Why?

Vi förverkligar ingenjörers entreprenörsdrömmar.

How

Vi möjliggör entreprenörsdrömmen snabbare och med större trygghet oavsett om det handlar om egenföretagande eller ett större bidrag på konsultmarknaden.

What

Vi är konsulter som utvecklar teknik och människor samt bygger tjänstebolag.

Verksamhetsområden

Våra verksamheter delas in i tre områden

Berotec® classic

I Berotec® classic pågår den verksamhet som startades redan år 2000. Tjänsteutbudet sträcker sig över hela ingenjörsspektrat, från konstruktion och programmering till ledarskap och förbättringsarbete. Gemensamt för alla konsulter är att de har en gedigen erfarenhet och ofta kommer in som den mest seniora personen i kundens team. Alla är egenföretagare, vilket märks av i ansvarstagande och servicegrad och i den glädje vår modell skapar.

Mer om Berotec® classic

Berotec® accelerate

I Berotec® accelerate tar vi hand om och utvecklar de talangfulla ingenjörer med ambitioner som ännu inte har så lång erfarenhet av konsultyrket. Att vara konsult är en separat profession, oavsett om man är nyutexaminerad eller har flera års yrkeserfarenhet från industrin. Genom Berotec® accelerate skapas förutsättningarna att etablera sig som konsult på marknaden och forma en långsiktigt hållbar karriär.

Mer om Berotec® accelerate

Berotec® populate

Vi hjälper kunderna växa med egen personal. Från att ha varit ett renodlat teknikkonsultbolag blev vi, genom Berotec® populate, en långsiktig kompetenspartner till våra kunder. Kärnan i kompetensen består fortfarande av gedigen och hantverksmässig kunskap och erfarenhet inom teknik- och ingenjörsområdet. Det utökade ekosystemet möjliggör också omplaceringar när kunderna behöver minska sin egen personalstyrka.

Mer om Berotec® populate

The story

Det hela började i ett litet kök år 2000, där vi insåg att vi har en hel del gemensamt.

Vi älskar att arbeta som konsulter, med människor och göra dem glada. Vi älskar att få människor att utvecklas och vi vet att när människor är i rätt miljö så gör de skillnad. Vi ville skapa en miljö där våra medarbetare utvecklas och mår bra, så att du som kund får den bästa lösningen och stödet för din utmaning. Eget ansvar och befogenheter leder oss framåt.

Med vår delade värdegrund tillsammans med ett nytt sätt att organisera och leda konsultbolag såg vi en otrolig potential.

Listan på vad vi har gjort innan kan göras lång och ett litet smakprov på vårt gemensamma cv ser ni här:

 • Vi har varit konsulter sedan starten på både små obetydliga och stora trendiga bolag
 • Vi har seglat över atlanten och jobbat som skidlärare
 • Vi har spelat i band
 • Vi har drivit seglarskolor för ungdomar
 • Vi har startat skärgårdsbutik
 • Vi har grundat och drivit produktbolag
 • Vi har arbetat i linjen i roller som du har idag. Både i Sverige och utomlands

När vi satt i köket konstaterade vi att det var dags att skapa något tillsammans. Det var helt enkelt dags att ta fram rebellen i oss och göra skillnad. På riktigt.

Hälsningar
Håkan Mildh Svensson, Grundare

Värderingar

Våra värderingar är mer av en ryggmärgsfunktion, ​​​​​​​eller kanske till och med instinkter

Vi har valt att inte göra det varken svårare eller lättare än så. Men vi kräver att alla som arbetar hos oss ställer sig bakom dem. Helhjärtat, och fullt ut.

Vi litar på oss själva och andra

Jag använder min intuition och mitt sunda förnuft. Jag lär mig av att du tänker annorlunda och gör annorlunda än jag. När jag får ett problem så står jag för det och försöker hitta en lösning.

Vi respekterar oss själva och andra

Jag håller vad jag lovar. Jag lovar bara det jag kan hålla. Jag är tydlig med vad jag behöver. Jag tar själv reda på det jag behöver veta – jag väntar inte på att bli informerad. Jag säger till när jag tycker att något är fel eller inte fungerar.

Vi gillar att hjälpa till

Jag lyssnar med alla sinnen och försöker förstå. Jag frågar om jag kan hjälpa till. Jag delar med mig av min erfarenhet, kunskap och tid. Jag tar tag i problem direkt när de uppstår. Jag delar med mig av mina fram- och motgångar.

Värderingarna utgår från oss som individer, och är därför skrivet i jag-form.

Vårt grundfundament

 1. På ett eller annat sätt är vi alla konsulter.
 2. Vi inser att vi blir starkare tillsammans.
 3. Det gör oss självsäkra, men inte dryga.
 4. Vi vet vad vi kan och vad vi gör.
 5. Vi löser tekniska problem, ekonomiska problem, logistiska problem men kanske framförallt personella problem.
 6. Vi är enkla, vi är raka och vi är tydliga.
 7. Vi är öppna, vi är personliga och vi är ärliga.
 8. Dessutom försöker vi alltid vara trevliga. Om inte annat så bara för att det blir så mycket roligare att jobba då.
 9. Vi är kunniga och pålitliga.

Bygg bolag med oss

Tillsammans kan vi uppnå din entreprenörsdröm

Vi söker nu team av entreprenörer som tillsammans med Berotec vill bygga ett framgångsrikt och hållbart tjänstebolag. Genom vårt nya greenhouse-erbjudande har vi tillgängliggjort vårt varumärke, vårt knowhow och vårt nätverk för att att fler ska våga ta steget att bygga ett företag från grunden. Snabbare och tryggare kan vi konstatera att det är efter att ha sjösatt de första verksamheterna under 2022. Vi har enormt självförtroende när det kommer till värdet av vårt bidrag och du som vill vara med ska ha ambitionen att nå en omsättning på ca 50 miljoner kr på fem till sju år. Det är fullt möjligt, och väldigt kul, när vi gör det tillsammans!

Är du en av de entreprenörer vi söker?

Årsredovisning

Här ligger vår senaste årsredovisning

Berotec® classic

Berotec® classic är vårt koncept för erfarna ingenjörer. Verksamheten har varit en nyckel i ingenjörssverige i mer än 20 år. Våra konsulter är drivna, egenföretagare och älskar att hjälpa till. Målet är alltid att kunden utvecklas och lär sig under projektet för att i slutändan ha ärvt konsultens kunskaper så att de kan arbeta vidare på egen hand.

Mer om Berotec® classic

Berotec® accelerate

I Berotec® accelerate tar vi hand om och utvecklar de talangfulla ingenjörer med ambitioner som ännu inte har så lång erfarenhet av konsultyrket. Konsulterna i Berotec® accelerate jobbar ofta nära de mer seniora egenföretagande kollegorna i Berotec® classic, något som ger kunderna stort extra värde.

Mer om Berotec® accelerate

Kontakt

Välkommen att kontakta Berotec
Som blivande konsult, entreprenör eller kund

Nyfiken på en framtid hos oss? Kolla in vår karriärsida!

VÅR KARRIÄRSIDA

0771-44 11 11 info@berotec.se

Våra kontor

Göteborg
Entreprenörsstråket 10 (GoCo)
431 53 Mölndal
Hitta oss
Linköping
Gjuterigatan 5
582 73 Linköping
Hitta oss
Stockholm
Karlbergs Strand 4

171 73 Solna
Hitta oss
Uppsala
Kungsängsgatan 14
753 22 Uppsala
Hitta oss
Västerås
Port Anders gata 9
722 12 Västerås
Hitta oss
Affärsstödet
Karlsbergs strand 4
171 73 Solna
Hitta oss
ACTON – part of Berotec
Kungsängsgatan 14
753 22 Uppsala
Hitta oss
Nxt station - part of Berotec
Teknikringen 9
583 30 Linköping
Hitta oss
Smiðr – part of Berotec
Floragatan 4
114 31 Stockholm
Hitta oss