Vilken är din entreprenörsdröm?

Vill du bygga bolag tillsammans med oss?

Vi söker nu team av entreprenörer som tillsammans med Berotec vill bygga ett framgångsrikt och hållbart tjänstebolag. Genom vårt nya greenhouse-erbjudande har vi tillgängliggjort vårt varumärke, vårt knowhow och vårt nätverk för att att fler ska våga ta steget att bygga ett företag från grunden. Snabbare och tryggare kan vi konstatera att det är efter att ha sjösatt de första verksamheterna under 2022. Vi har enormt självförtroende när det kommer till värdet av vårt bidrag och du som vill vara med ska ha ambitionen att nå en omsättning på ca 50 miljoner kr på fem till sju år. Det är fullt möjligt, och väldigt kul, när vi gör det tillsammans!

Gå till

Fördelar för dig som entreprenör

Hur kan Berotec hjälpa dig uppfylla din dröm?

Berotec

När man väl bestämt sig för att grunda ett tjänsteföretag finns det många vägar att gå. Varför är vi då övertygade om att den snabbaste vägen till en långsiktig och hållbar verksamhet går via Berotec? Jo, för att vi kan erbjuda följande till rätt entreprenörer.

 • Tillgång till Berotecs väletablerade varumärke
 • Ni når marknaden snabbare
 • Vi delar nätverk
 • Vi har samlat erfarenhet och kunskap från ingenjörssfären i över 20 år, du får tillgång till den och bidrar till vår gemensamma kunskapsbas.
 • Berotec har ett stort strukturkapital och vi delar med oss av det
 • Blir ditt företag en del av Berotec välkomnas du in i en entreprenörsmiljö där nyfikenhet och lärande är rådande
 • En senior Berotecare går in som ledamot för att stötta er i strategi och styrelsefrågor
 • Berotec är ditt bollplank när ni tar er an entreprenörsutmaningarna på ert eget sätt

Det är några av förklaringarna till att våra hittills startade greenhousebolag kommit igång så snabbt. Vi berättar gärna mer!

Hur går det till?

Så här startar du företag tillsammans med oss

Har du en idé? Vet du vad du skulle vilja åstadkomma inom tjänstesegmentet? Vi kommer inte kunna ge dig din dröm men vi vill hjälpa dig på vägen och är en möjliggörare för att den ska slå in. Fundera först på vem som skulle kunna bli din medgrundare! Ni behöver vara minst två personer för att kunna skapa ett hållbart företag.

Ett tidigt strategiskt val ni behöver göra är om ni vill starta tillsammans med Berotec. Berotec är alltid en aktiv ägare som bidrar med erfarenhet, kompetens och struktur- och kundkapital, vi går aldrig in som en klassisk investerare. För att påbörja dialogen om att starta upp tillsammans med oss behöver ni uppfylla följande: 

 • Era värderingar behöver överensstämma med våra – läs om värderingarna här!
 • Ni behöver skissa på ett erbjudande till marknaden
 • Ni behöver ha en uppfattning om potentiella kunder och konsulter? Eller vilken ”product-as-a-service” ni vill lansera
 • Ni behöver ha en grundläggande tanke för hur affärsmodellen ska utformas

Nästa steg

Så här går vi vidare

Sen är det dags att presentera er och er idé för utvalda delar av Berotecs styrelse. Styrelsen kommer bedöma om Berotec har rätt kompetens för att stötta er startup och om vi ser att det finns ett behov på marknaden samt om idéen kompletterar Berotecs erbjudande på ett attraktivt sätt. Ni kommer bedöma om vi är relevanta partners för er!

Kommande steg

Letter of Intent

Sätta spelplanen

Go / No go

Starta upp

1. Letter of Intent

Vi skriver ett letter of intent där båda parter säkerställer ambitioner och tillvägagångssätt. Läs mer

2. Sätta spelplanen

Vi synkar gemensamma ambitioner och sätter spelplanen för vårt samarbete. Detta resulterar i ett samarbetsavtal. I det här steget är flera Berotecare involverade. Läs mer

3. Go / No go

Känns det rätt för båda parter bestämmer vi oss för att köra igång! Läs mer

4. Starta upp

Du startar upp ditt företag, vi finns som bollplank under hela processen och vi skriver ett aktieägaravtal tillsammans. Läs mer

Är du redo att testa din idé?
Fyll i intresseanmälan här under!

Möt Frida

Driver ett nytt konsultbolag

Frida Hillgren driver ett av Berotecs greenhouse-bolag, ACTON, i rollen som COO. Hon har varit med sedan dag ett och utvecklar företaget inom Berotec® accelerate.

Varför ville du bli en del i att bygga ACTON från grunden?

– Jag tycker att både konsultrollen och konsultbranschen är väldigt rolig och spännande men att fokuset ligger för mycket på konsultbolagen där både kunderna och konsulterna kan hamna i kläm. Jag gillade Berotecs syn på entreprenörsskap inom teknikbranschen och vill genom ACTON skapa en förändring i branschen där vi kan erbjuda riktigt vassa konsulter som är i början av sin konsultkarriär.

– Att få hjälpa konsulterna att se sitt värde och att bygga en hållbar karriär där de själva är drivande i sin utveckling är något jag brinner för. Jag vill plocka de bästa delarna av konsultbranschen och bygga ACTON till ett modernt och kundfokuserat konsultbolag som håller vad vi lovar.

Vilket är Actons erbjudande?

– ACTON erbjuder konsulter med kortare konsulterfarenhet (än Berotec) och hjälper även våra kunder med rekryteringar. Tillsammans med Berotec kan vi:

 • Hjälpa våra kunder att hitta någon att anställa
 • Hjälpa våra kunder som behöver en konsult nu som de eventuellt kan anställa längre fram
 • Hjälpa våra kunder som tillfälligt behöver öka sin kapacitet i ett pågående projekt

– ACTON erbjuder skräddarsydda konsult- och rekryteringstjänster för att hjälpa kunderna bemöta sina behov och nå uppsatta mål.

Hur går samarbetet med övriga Berotec?

– Det går väldigt bra. Berotec® accelerate är ett otroligt bra komplement till Berotecs erbjudande både mot kunder och konsulter. Vi samarbetar tätt ihop för att hitta den bästa lösningen i våra kunders konsult- och rekryteringsbehov och har även haft dialoger kring mentorsprogram.

– ACTON kommer i slutet på augusti 2023 starta ett utbildningsprogram som några av våra konsulter kommer gå, det handlar främst om att utbilda inom professionen konsult och hur man blir en riktigt vass i den rollen. För några av dessa är målet framåt att bli en ”Berotecare” och vi vill ge dessa personer verktygen för att lyckas med det på bästa möjliga sätt.

Vad är svårast med att driva ett helt nytt konsultbolag?

– Det finns många frågeställningar att lösa och att få ihop helheten, men när eftersom jag jobbar tillsammans med duktiga och drivna människor så har vi alltid lyckats hitta en lösning.

Har ni kunnat etablera er verksamhet snabbare genom Berotec?

– Absolut, genom Berotecs starka varumärke på konsultmarknaden har vi kunnat komplettera med såväl nya lösningar som nya inriktningar på våra konsulter. Berotec har otroligt kompetenta och serviceinriktade konsulter och affärsledare med ett väldigt bra rykte hos kunderna – det stärker självklart ACTON i såväl försäljning till kunder som i rekrytering av nya konsulter.

Vad är nyckeln för att lyckas?

– Att alltid ha kunden i fokus, för oss är det viktigt att vi bygger det här konsultbolaget för kundernas skull och att vi alltid är flexibla och lyhörda i vårat kunderbjudande. Vi tror på transparens och ödmjukhet inför att både branschen och kundernas behov förändras med tiden, då måste även vi ha den flexibiliteten.

Träffa Håkan

Vill du prata entreprenörsskap?

Mer om Berotec

Här får du bättre koll på Berotec

Berotec är en plattform för entreprenöriellt företagande. Inom Berotecs sfär samlas ingenjörssverige för att verka, lära och utvecklas nära varandra, oavsett om man är kund eller konsult. Entreprenörskapet är kärnan i verksamheten – vi bygger företag tillsammans och är ett drivhus för idéer och utveckling. Tjänsteutbudet sträcker sig över hela ingenjörsspektrat, från konstruktion och programmering till ledarskap och investeringsprojektledning.

Bland Berotecs kunder finns bland andra Electrolux, Cytiva, SAAB, Northvolt, Atlas Copco, Olink och Mycronic.

”Berotec har länge varit en samlingsplats för seniora, drivna ingenjörer som startat eget. När teknikkonsultbolag sliter med en personalomsättning runt 30% stannar våra konsulter och fortsätter utveckla sina kunder, kollegor och inte minst sig själva. I vårt strategiarbete tog vi fasta på detta och kom fram till att det vore helt i Berotecs anda att erbjuda även andra entreprenörer med andra koncept ett ’fast track’ till framgång”, säger Jonas Ivarsson, styrelseledamot i Berotec.

Vad är karriär?

Vi stuvar om den klassiska karriären

På Berotec har vi i över tjugo år jobbat för att förändra hela konsultbranschen och gör det mesta på vårt eget sätt. Det har visat sig vara väldigt attraktivt och sättet vi ser på en karriär lockar många.

Vad betyder egentligen att göra karriär? Är det att få mer betalt? Att utvecklas maximalt? Att ha en titel med tyngd?

Man kan väldigt generaliserande säga att en klassisk karriär är uppdelad i tre delar. Upp till 30-års ålder jobbar man för att lära. Mellan trettio och femtio så leder man. När man kommit över femtiostrecket är det dags för att äga.

Så behöver det inte vara. Vi tror på att göra alltihop hela tiden, i en mix. Som entreprenör tar du genvägar till ägandet, samtidigt som du lär dig och leder andra. En otrolig utveckling som ger dig tunga mandat redan tidigt i karriären.

Kontakt

Välkommen att kontakta Berotec
Som blivande konsult, entreprenör eller kund

Nyfiken på en framtid hos oss? Kolla in vår karriärsida!

VÅR KARRIÄRSIDA

0771-44 11 11 info@berotec.se

Våra kontor

Göteborg
Grönsakstorget
411 17 Göteborg
Hitta oss
Linköping
Gjuterigatan 5
582 73 Linköping
Hitta oss
Stockholm
Karlbergs Strand 4

171 73 Solna
Hitta oss
Uppsala
Kungsängsgatan 14
753 22 Uppsala
Hitta oss
Västerås
Port Anders gata 9
722 12 Västerås
Hitta oss
Affärsstödet
Karlsbergs strand 4
171 73 Solna
Hitta oss
ACTON – part of Berotec
Kungsängsgatan 14
753 22 Uppsala
Hitta oss
Nxt station - part of Berotec
Teknikringen 9
583 30 Linköping
Hitta oss