Aktuellt

Berotec på IoTSWC18, Carl Fredriks spaningar

I oktober arrangerades IOT Solutions World Congress i Barcelona och ett gäng Berotecare åkte ner med vår IoT-evangelist Carl Fredrik i spetsen. Här kommer hans spaningar från mässan.

Tisdag eftermiddag räknade jag in oss alla, 8 stycken nyfikna resenärer på Arlanda. Dags för att åka till IoT Solutions World Congress (IoTSWC18) i Barcelona för tre dagar IoT-mässa och kongress, tryfferad med AI och Bitcoin-dito.

Det var andra gången som vi ordnade en resa till IoTSWC för intresserade kunder och Berotecare och precis som förra året var vår resa en del i Swedish IoTs samarrangemang till mässan. Och det skulle visa sig att det var resesällskapet som var den stora behållningen denna gång.

Montern – den stora vinnaren

IoTSWC18 var den fjärde IoTSWC-mässan, med i år 16250 och 340 utställare, enligt dem själva 25% fler besökare än 2017. Väl på mässan fanns det “allt” inom IoT tillgängligt, från inbyggnadsmoduler och modem till de stora backend-leverantörerna som Microsoft, Google, PTC och Software AG med sina dataanalys, AR och AI-byggblock högst upp på IoT-stacken.
Den stora mängden utställare gjorde att det fanns mycket att se och diskutera i montrarna, så pass mycket att det knappt var någon av oss som ägnade tid till konferensen som pågick i 6 parallella spår (Manufacturing, Connected Transport, Energy and Utilities, Healthcare, Buildings and Infrastructure och Enabling Technologies) plus AI-kongressen och Bitcoin-kongressen. Det måste sägas att konferens-innehållet var oväntat svagt, vilket förstås är att beklaga.

Jag tar med två saker hem från Barcelona. För det första de intressanta diskussioner som uppstod bland oss och våra vänner inom Swedish IoT (totalt 14 bolag bland andra WSI, Ekkono, Imagimob, LumenRadio, Flic, MTEK och Springworks). Bredden av kompetenser och erfarenheter hos inte minst Berotecarna som fanns på plats, där alla noterade olika saker från sitt vy av verkligheten, bidrog starkt till spänsten i diskussionerna. Det här skulle kunna gå att utveckla till nästa år.

Behov och tack

För det andra så kommer det finnas behov hos företag på väg in i IoT/dataanalys/AI/etc att få hjälp av att finna rätt bland alla de mer eller mindre välbyggda stackarna av programvara som finns tillgängliga. När vi lägger samman vad vi lärt oss i våra många IoT-projekt hittills skulle vi få en bra karta att använda när vi hjälper företag att navigera förbi de värsta grynnorna och finna fram till effektiva lösningar. Här gäller det att hitta rätt drivkraft eller om man vill sporre att få detta att hända.

På kvällen dag två bjöd Swedish IoT 40 utvalda gäster på en Roof top Cava på hotell Yurbban fantastiskt välbelägna takbar. Berotec var med och sponsrade och flera kom fram och många var tacksamma för eventet.

Till sist vill jag skicka ett tack till Magnus Melander som håller ihop Swedish IoT/SMSE/THINGS med mera och sätter ihop ramverket för dessa resor och arrangemang. Utan hans driv och kontakter hade det inte alls varit samma sak. Magnus med team arrangerar också välbesökta och synnerligen relevanta ​Get on top of-event​ på THINGS. Kolla upp dem och se till att du får inbjudningarna, via deras egna site eller via mig.

Nästa år kommer jag sannolikt arrangera en resa till IoTSWC19 eftersom anmälningarna redan har börjat ramla in i min inkorg. Din också?
Vi ses i Barcelona i oktober 2019!

Av: Carl Fredrik Kastengren, carlfredrik.kastengren@berotec.se

IoT och smarta uppkopplade produkter på Berotec

Här kan du läsa mer om hur vi jobbar med smarta uppkopplade produkter!

Maria-Therese Lindefors, ny Affärsledare i Stockholm

Vi är otroligt glada över att Maria-Therese Lindefors stärker upp Affärsledarteamet på Stockholmskontoret. Hon har tidigare varit konsultchef…Läs mer

Att bemöta och gynnas av den höga personalomsättningen i konsultbranschen

Kompetensbristen bidrar till en hård fight om de duktiga konsulterna och personalomsättningen har länge varit hög i branschen…Läs mer