Karriär

Karriär på Berotec

Vi strävar efter att bli fler Berotecare. Det gör vi inte med anledning att tillväxt är prioriterat
utan för att vi tycker att vi hittat formen för det mest givande arbetslivet och vi vill dela det
med fler. I Berotec finns många ingångar och flera steg att utvecklas inom. Både du som är ny från studier och du som redan har en lång karriär bakom dig har stora möjligheter att utvecklas i vår sfär oavsett om du vill göra ett kort inhopp eller följas åt under lång del av livet.

Gå till

Hållbar karriär

Vad innebär en hållbar karriär egentligen?

Att vara ingenjör i dagens Sverige innebär att man är eftertraktad – det finns massor att uträtta. Ingenjörskonsten ligger till grund för hela samhällets utveckling. Det är huggsexa om ingenjörskompetensen och det kan vara svårt att inte ge för mycket av sig själv för att åstadkomma alla förändringar man vill se.

För att vara en hållbar individ krävs balans och ett lagom tempo genom hela livet. Karriären kan vara dränerande eller oerhört givande och allt däremellan. Vi tror på en långsiktighet i det man gör, att bygga tillsammans och att landa, att skapa ett ’hem’. Hos oss ges du förutsättningar att själv forma ditt arbetsliv samtidigt som du utvecklas på alla fronter. Självklart med hänsyn till allt annat som är viktigt i livet.

Balans handlar inte om att jobba lite, det handlar om att själv styra och planera, att kunna vara flexibel och att i perioder prioritera annat än jobb. I konsultvärlden handlar det också om att sälja det du kan, att känna att du uppskattas och ger värde. Får du energi av det du gör så upplever du inte en arbetsbörda på samma sätt. Och det måste alltid finnas utrymme för återhämtning.

Framgångsfaktorer

Receptet på en hållbar karriär

Våra framgångsfaktorer för en hållbar karriär

Inre hållbarhet

Din hållbarhet handlar om att du ska ha hög påverkansgrad, att du sitter i förarsätet i en företagskultur där du tillåts vara dig själv och där dina värderingar stämmer överens med företagets. Det handlar också om din energi och din hälsa och att du tror på dig själv och dina förmågor.

Gnista

Engagemanget ska vara drivande, både engagemanget för verksamheten, men också för människorna som du jobbar tillsammans med. Du ska kunna fokusera på det du brinner för och är bra på, samtidigt som du själv och gruppen utvecklas. Ett entreprenöriellt och lärande mindset genomsyrar kulturen och skapar en atmosfär av delade kunskaper och delad glädje.

Ekonomisk hållbarhet

En annan viktig aspekt för en hållbar karriär är att du skapar den ekonomiska friheten att göra långsiktiga val. Det handlar inte om att bli ekonomiskt oberoende utan att förstå att du själv bär ansvaret för att etablera en sund ekonomisk plattform att verka utifrån. Om du väljer ett spår som egenföretagare är möjligheterna större, men så även ansvaret, att sätta dig i förarsätet för den ekonomiska utvecklingen. En relevant fråga att ställa sig är ”verkar jag i ett sammanhang där jag tror att jag kan maximera utfallet utifrån min personliga potential?”.

Alltså inte stirra dig blind på kortsiktiga maximeringar utan istället fundera över var du kan få din bästa utveckling för dig själv och ditt företags ekonomi över tid!

Connect

Connecta med oss så vi kan lära känna varandra

Passar du som affärsledare?

Uppdraget affärsledare på Berotec® classic innefattar många kompetenser. Det passar dig som har en entreprenörssjäl och som brinner för försäljning och teambygge. Om du dessutom har ett genuint intresse för teknik och älskar att hjälpa till – då har du ett fantastiskt kul och utvecklande jobb framför dig hos oss.

Mer om rollen här

Konsulter på Berotec® classic

Som konsult på Berotec® classic får du ca 250 kollegor som alla uppskattar sin frihet och sin utveckling. Tillsammans utgör de grunden i vårt gemensamma kompetenshus.

Se konsultsidan här

Kontakt

Välkommen till Berotec.
Som kund, konsult eller vän

Kontaktuppgifter – connecta gärna med oss!

CONNECT

0771-44 11 11 info@berotec.se

Våra kontor

Göteborg
Odinsgatan 13
411 03 Göteborg
Hitta oss
Linköping
Gjuterigatan 5
582 73 Linköping
Hitta oss
Stockholm
Karlbergs Strand 4

171 73 Solna
Hitta oss
Uppsala
Kungsängsgatan 14
753 22 Uppsala
Hitta oss
Mälardalen & Bergslagen
Port Anders gata 9
722 12 Västerås
Hitta oss
Affärsstödet
Karlsbergs strand 4
171 73 Solna
Hitta oss
ACTON – part of Berotec
Kungsängsgatan 14
753 22 Uppsala
Hitta oss