IoT

Vad är Internet of Things (IoT)?

Internet of Things ska ses som ett tekniklager för att skapa smarta uppkopplade produkter. Det handlar om att finna ett effektivt sätt att kunna samla in, lagra och analysera data från sina produkter för att sedan använda den informationen, sannolikt i kombination med information från andra källor, till något som skapar värde för företaget, återförsäljare och kunder.

Gå till

Prata med en expert

Carl Fredrik Kastengren - expert på IoT

Du är välkommen att höra av dig till Carl Fredrik, vår IoT-evangelist för att diskutera möjligheter med Internet of Things.

Hur inleder man resan mot IoT?

Man kan gott säga att den teknik som behövs för att starta resan mot Smarta Uppkopplade produkter finns tillgänglig. Det som varje företag behöver fundera på är hur de vill skapa värde för sina kunder, sig själva och andra intressenter i företagets värdekedja.

När man har idéer kring värdeskapandet rekommenderar vi att man testar sina idéer på ett rättframt sätt genom pilotprojekt eller en demo. Testerna kommer leda till nya insikter och lärdomar som man ska ta med sig under den fortsatta produkt- och tjänsteutvecklingen.

Vad vinner man på IoT?

Genom att använda möjligheterna som skapas med IoT kan företag skapa nya relationer med kunder och återförsäljare och lära sig mer om sina produkter. Genom att se till att man utvecklar sina produkter till smarta uppkopplade produkter kommer producenten både att kunna återkoppla sin innovationsloop och att skapa nya tjänster runt sina produkter. Det i sin tur kan leda till bättre produkter såväl som en starkare roll i värdekedjan och nya intäktsströmmar.

Konsulthjälp

Vill du ha hjälp av en konsult inom IoT?

Du är välkommen att höra av dig till vår Affärsledare Jan för prata igenom din utmaning och höra vilka av våra konsulter som skulle kunna hjälpa dig bäst.

Jan Erlandsson
070-611 09 95
jan.erlandsson@berotec.se

Hitta rätt bland våra konsulter

Vi har flera konsulter som kan hjälpa dig med IoT

För att söka bland våra konsulter inom Systemutveckling (där IoT ingår)
Gå in på vår konsultsida

Carl Fredrik Kastengren – expert på IoT

Case

Vi har jobbat i 27 olika IoT-projekt för bl.a. Atlas Copco, NetInsight, Skandia Elevator, Bankgirot och Solelia. Här kan du läsa om ett par av dem.

Kontakt

Välkommen till Berotec.
Som klient, konsult eller vän

Nyhetsbrev

Prenumerera för att få koll på det senaste från oss på Berotec.

Våra kontor

Berotec
Experter inom teknik, IT och ledarskap

Göteborg
Ny adress kommer under hösten 2018.
Hitta oss
Karlstad
Kungsgatan 6
652 24 Karlstad
Hitta oss
Linköping
Box 1049
581 10 Linköping
Hitta oss
Stockholm
Karlbergs Strand 4

171 73 Solna
Hitta oss
Uppsala
Slottet, Ingång D
752 37 Uppsala
Hitta oss
Västerås
Trefasgatan 4
721 30 Västerås
Hitta oss
Örebro
Stenbackevägen 6
702 25 Örebro
Hitta oss
Stödfunktion
Fjällgatan 22
116 28 Stockholm
Karta
Hitta oss