Aktuellt

Carin Gustafsson, Berotecs starka Operativa ledare

Carin Gustavsson började som konsult på Berotec under hösten 2017. Hon tillhör Stefan Rönnings team i Västerås och ett av hennes första uppdrag är som Operativ ledare för hela Berotec. I en platt organisation utan chefer finns utrymme för en annan typ av ledarskap, som Carin vid årsskiftet tog över stafettpinnen för. Parallellt arbetar Carin för att fler ska förstå hur mycket bättre man mår om man rör på kroppen och med att vara personlig tränare. Vi tar en pratstund med Carin för att höra mer om hur hon lyckas kombinerara två stora intressen i arbetslivet och om hur hon tycker det är att Berotecare. 

Drivlinan på Berotec består av fyra ord: Familjen, Fritiden, Företaget och Framtiden. Summerar vi dessa 4 F, så får vi ett femte, nämligen Frihet, något alla medarbetare erbjuds. Carin, vem är du utifrån dessa 4 F?

Att dela sin tid mellan stora intresset styrkelyft och sitt uppdrag som Operativ ledare är möjligt för Carin.

Jag är gift och har en dotter och två bonusbarn. Jag älskar idrott och att röra på mig, tränar både skivstång och tycker om att vara ute. Jag brinner också för att fler människor ska må bra och röra på sig. Jag vet av egen erfarenhet vad en blandning av aerobisk träning och styrketräning gör, inte bara för kroppen utan kanske främst för hjärnan.

I mitt företag KonsultCarin AB är just att hjälpa andra med träning mitt ena ben, det andra är mitt konsultarbete. Framtiden är just nu och jag vill fortsätta ha en bra balans mellan familj, arbete och fritid där jag får utvecklas och göra roliga saker. Inom arbetet vill jag använda mina erfarenheter och styrkor till att hjälpa andra att utvecklas och vara nöjda med sig själva.

Vad gör du på Berotec?
Jag är Operativ ledare, ett uppdrag på ca 50%. Här stöttar jag hela Berotecs organisation med stora som små frågor. Främst ledarskapsfrågor, håller ihop stödfunktionernas arbete och support som får dagen att fungera bättre för våra konsulter och Affärsledare. Förutom detta är jag även konsult inom verksamhetsutveckling.

Berotec är värderingsstyrda, hur är det tydligt i din vardag?
Jag kan vara den jag är och agera utifrån mina styrkor. Vi hjälper varandra med våra olika kunskaper och starka sidor för att helheten ska bli så mycket bättre. Vi prövar våra beslut gentemot värderingarna och styrs inte av effektivitetsmål och pengar i första hand. Jag kan styra min tid så att jag hinner med annat som jag brinner för och mår bra av, både i mitt företag och privat.

Vad har du arbetat med tidigare?
Jag har över 30 års erfarenhet som chef och projektledare inom life sciences branschen. Jag har varit verksam mestadels inom produktion och supply chain men även arbetat med produktutveckling.

Varför har du valt att vara Berotecare?
Innan jag kom i kontakt med Berotec hade jag tagit beslutet att bli egen och startat mitt företag. Jag ville ägna resten av mitt arbetsliv åt det jag tycker om att arbeta med. När jag träffade Berotec och förstod hur företaget arbetar var det som att jag hittade rätt. Att både vara egenföretagare med ett enmansföretag och samtidigt få kollegor och människor runt mig att utvecklas tillsammans med känns perfekt för mig.

Mer koll på Carin kan du få här

Vill du träffa Carin och Stefan för att prata om hur det är att vara konsult på Berotec?
Då är du varmt välkommen till vår frukost-meetup den 27e mars i Västerås. Mer info hittar du här! Till Västerås-teamet  söker vi just nu drivna personer som är duktiga inom inbyggda system, mjukvaruutveckling och test.

Gigekonomin – ett seminarium om den nya arbetsmarknaden med Håkan Mildh Svensson

Välkommen till ett Lunch’N’Learn’ -seminarium där vi får besök av Håkan Mildh Svensson, som diskuterar och lär oss mer…Läs mer

Konsultpodden – äntligen en podd för oss i konsultbranschen

Över 200.000 personer i Sverige arbetar inom konsultbranschen. Med ”gigare” och frilansare är det ännu fler. Självklart ska…Läs mer