Case

Berotec hjälper Agricam att digitalisera framtidens djurhälsa

Utmaning och problembeskrivning

Agricams produkter och tjänster gör djurhälsoarbetet mer effektivt och lönsamt, både för lantbrukare, veterinärer och rådgivare.

Genom sensorteknik identifierar de avvikelser i produktionen. VetLink tar fram konkreta åtgärder baserat på den insamlade informationen och skapar långsiktiga handlingsplaner för lönsamhet och kovård.

Agricam grundades 2010 och är nu i en mycket expansiv fas. När företaget vuxit skapades ett behov av en erfaren ingenjör som kunde stötta utvecklingen, någon som kunde ta i arkitektfrågor och leda kollegorna. De behövde också öka takten i vissa projekt. Eftersom Agricam internt saknade en sådan person satsade de på att ta in en konsult. Att de kontaktade Berotec berodde primärt på att de var ute efter en mycket erfaren och engagerad konsult och tidigare lyckade samarbeten.

Konsultvalet föll på Berotecaren Billy Söderlund som har 10 års erfarenhet av utveckling både för webb, back-end och för appar.

Lösning

I Billys roll på Agricam ingår fullstack-utveckling backend (.NET) och frontend (React) samt expertis kring arkitekturfrågor. Han stöttar även kollegorna och hjälper de mer juniora utvecklarna att komma framåt. Billy har även varit med och startat upp ett nytt utvecklingsprojekt – en webbapplikation som genererar statistik och information från mjölkgårdar.

Agricams kodbas var stor och komplex vilket påverkade utvecklingstakten kraftigt. Billy har fokuserat på att förenkla och skriva om mycket av koden så att de i framtiden kan arbeta mer effektivt. Hans uppdrag löper vidare under 2022.

Resultat

En effekt av att ha en senior konsult på plats är att man når fler av målen och driver effektivare projekt. De kommer nu kunna leverera lösningar och uppdateringar till kunder snabbare än tidigare. En erfaren person att bolla med ger också stort värde för kollegorna och tillsammans hittas smarta lösningar på kända problem.

“Billy har snabbt blivit en oerhört viktig del av vårt utvecklingsteam. När han kom in fick vi en helt annan takt och ett fokus. Han är även väldigt uppskattad som kollega och rådgivare. Vi får även Billys utifrån perspektiv på vårt arbete vilket har varit väldigt värdefullt” berättar Ulf Stern, Tf VD Agricam.

”Jag har följt Agricam under många år och har alltid tyckt det varit ett spännande bolag, också riktigt kul att kunna få hjälpa dem i detta spännande skede. Jag ser fram emot att följa deras framfart, de har ett team som borgar för att detta kommer bli ett ännu mer framgångsrikt företag”, säger Niklas Rengfors, ansvarig Affärsledare på Berotec, Linköping

Vill du veta mer?
Kontakta Niklas Rengfors på fornamn.efternamn©berotec.se

Läs om våra andra case

Berotec hjälper Agricam att digitalisera framtidens djurhälsa

Utmaning och problembeskrivning Agricams produkter och tjänster gör djurhälsoarbetet mer effektivt och lönsamt, både för lantbrukare, veterinärer och…Läs mer

Läkemedelsanpassad engångsseparator i plast för Alfa Laval

Problembeskrivning hos Alfa Laval En av Alfa Lavals huvudprodukter är separatorn som separerar vätska bestående av fler än…Läs mer