Aktuellt

Avancerad timmermätning med AI för Mabema AB

Mabemas GPV-system är ett automatiskt system som mäter vedvolymen på en timmerbils olika travar. De ville undersöka om AI skulle kunna effektivisera mättekniken för att öka kundernas värde av GPV. De hade jobbat med AI i många år men eftersom tekniken utvecklas så snabbt önskade de även höja sin AI-kunskap internt.

Mabema valde att ta in Berotecaren Micael Karlberg som AI-expert både för att höja AI-kompetensen och fortsätta utveckla GPV-systemet för att vara det bästa valet för kunderna.

Deras arbete med utvecklingen och implementeringen av AI-modellen har resulterat i viktig kunskap för att fortsätta kunna erbjuda kunderna marknadens mest exakta och kostnadseffektiva mätning av timmertravar. Dessutom kommer projektet att lägga grunden för ytterligare integration av AI-lösningar inom skogsindustrin och andra relaterade områden.

Snyggt jobbat Micael och tack för förtroendet Nina Hammerin med team!

Vill du få bättre koll på projektet?
Hör av dig till Niklas Rengfors eller kolla in här!

Konsultpodden Live, afterwork och panelsamtal i Västerås, 18e april

Välkommen till Konsultpodden är konsultbranschen största podd och den 18e april kommer poddgänget till B26 i Västerås för…Läs mer

Vi flyttar in på GoCo ”Health Innovation City” i Göteborg

Berotec i Göteborg växer inom Life Science-segmentet och Affärsledare Joanna Widestrand leder det arbetet. För henne och kollegorna…Läs mer