Aktuellt

Nystartade rekryteringsbolaget Smiðr – en del av Berotec

Pressmeddelande 3 juni 2024

Berotec är stolta över att det nystartade rekryteringsföretaget Smiðr blir en del av företagets verksamhetsområde Berotec® populate. Smiðr utlovar ”riktig rekrytering”, högre kvalitet och bättre resultat och kommer tillsammans med övriga Berotec stärka kompetenserbjudandet mot marknaden.

Smiðr följer evidensbaserad metodik och skapar förutsättningarna för att rekrytera en person likväl som hundra med precis träffsäkerhet. Avgörande för framgångsrik rekrytering är uppföljning, vilket Smiðr satt i system.

– Kvalitén på medarbetare är avgörande för företags framgång. Berotec är måna om sina relationer med såväl kunder som konsulter, de är långsiktiga och andas kvalitet. Det är mitt i prick de värderingar som vi är övertygade att man bygger sunda företag på och därför är det naturligt för oss att bli en del av Berotec® populate”, berättar Smiðrs vd Daniel Dudek.

Berotec stöttar entreprenörer genom att dela varumärke, nätverk, och knowhow för att ge dem en flygande start i sitt bolagsbygge. Samtidigt säkerställer Berotec att leveransen är av samma höga kvalitet som i resterande verksamhet och även att företagets värderingar präglar entreprenörsbolagen. Smiðr är det tredje företaget som lanseras som ”part of Berotec”.

– Vi har under 25 år lärt oss förstå kundernas riktiga behov när det kommer till kompetens. Vi använder nu den erfarenheten för att även kunna stötta i de fall kunderna vill anställa egen personal, något som gör oss än mer relevanta som långsiktig kompetenspartner. Vårt samarbete med Smiðr skapar ett unikt erbjudande, både i rekryterings- och i konsultsammanhang, säger Håkan Mildh Svensson, ordförande Berotec.

– När jag för några år sedan startade eget och ägnade mig mer åt arbete i styrelser kunde jag inte se mig engagerad i något annat företag i rekryteringsbranschen än dem jag redan jobbade med. Alla alternativ skulle vara sämre än det jag lämnade. Ändå står jag nu här som delägare och styrelseordförande i Smiðr. Förklaringen är logisk och enkel, jag både tror och hoppas att detta blir bättre, berättar Jonas Ivarsson, styrelseordförande Smiðr.

– Att Smiðr skulle ingå i Berotecsfären var ett självklart val. Med så mycket kompetens under samma tak, med så intressanta kunder och till det Berotecs ambitioner att vara en långsiktig kompetenspartner till sina kunder, ges Smiðr möjligheter som vi inte kan få någon annanstans, fortsätter Jonas.

 

Mer om Berotec® populate

Här kan du komma i kontakt med Smiðr 

Se Konsultpodden nr. 90 – om AI, våren och jämställdhet i branschen

Konsultpodden sista avsnitt inför sommaren filmades och här kan du se hela avsnittet! Håkan, Helena och Mattias pratar…Läs mer

Nystartade rekryteringsbolaget Smiðr – en del av Berotec

Pressmeddelande 3 juni 2024 Berotec är stolta över att det nystartade rekryteringsföretaget Smiðr blir en del av företagets…Läs mer