Aktuellt

Intervju med Jenny Matsson, en av Berotecs stjärnor inom SCM & verksamhetsutveckling

Jenny Matsson började på Berotec för ca 3 år sedan. Hon har hunnit med flertalet uppdrag och även representerat företaget vid många tillfällen. Här berättar Jenny om hur det var att starta eget och hur hon utvecklats under sin tid som konsult. 

Varför har du valt att vara Berotecare?
​Jag föll direkt för värderingarna och affärsidén med de 4 F:en (Familj, Fritid, Företag & Framtid). Att kunna äga sin tid är väldigt viktigt för mig med tre barn, stor familj och många aktiviteter på gång. Att själv få välja vilka uppdrag man passar för är också en möjlighet inom Berotec som jag uppskattar.

Du har varit konsult på Berotec i 3 år. Vilka typer av uppdrag har du haft?
​Jag har hunnit med några stycken, både i stora och små företag, i kortare och längre perioder och i olika roller såsom Supply Chain Manager och Verksamhetsutvecklare.

Hur har du utvecklats via dessa uppdrag? 
​Att byta uppdrag och kund ofta ger mig så mycket tillbaka, både i produktkunskap och i ny teknik men framförallt insikten i hur olika organisationer och dess medarbetare fungerar. Jag tar gärna uppdrag där jag snabbt måste sätta mig in i olika processer och rutiner och sedan vidareutveckla och effektivisera dessa. Det är utmaningar som jag växer med och utvecklas inom!

Alla på Berotec driver eget bolag, du startade ditt företag i samband med att du började på Berotec. Hur är livet annorlunda som egenföretagare?
Återigen att få äga sin tid, slippa räkna semesterdagar och löneförhandla är det bästa med att få vara egenföretagare. Jag som kvinna tycker även att arbetslivet är mera jämställt som egenföretagare och konsult.

Hur var det att starta företaget?
​Det var så spännande, jag verkligen kände frihet att bara rå om mig själv, även om jag startade tillsammans med min man. Vi tog hjälp av Ny företagarcentrum i kommunen vi bor i för att få svar på alla våra frågor, vilket kändes tryggt. Att sen få dela erfarenheter med alla andra inom Berotec har hjälpt mig att inte känna sig ensam inom sitt företagande. Det gjorde det lättare att ta steget att starta eget med det stödet. Det är ett ovärderligt nätverk av egna företagare!

Vilka har varit de största utmaningarna med att köra eget?
Att inte veta hur framtiden ser ut med uppdrag. Jag hoppas såklart att få köra eget tills jag går i pension!

Berotec är värderingsstyrda, hur är det tydligt i din vardag? 
Jag lever med dessa värderingar varje dag, både hemma och på uppdrag. Att lita på och respektera andra gör att vi alla växer. Att få ge och hjälpa till, att se resultat och framgång hos andra är otroligt inspirerande för mig.

Vilka kompetenser och delar hos dig själv skulle du vilja utveckla framåt? 
Jag verkligen brinner för Supply Chain och har gjort det de senaste 19 åren och man kan alltid lära sig nytt via olika kunder och dess leverantörer. Men verksamhetsutveckling och coachning är något som har kommit till mig de senaste 3 åren via olika uppdrag inom Berotec. Jag skulle gärna vilja fördjupa mig i olika verktyg och metoder inom dessa områden.


Jenny och kollegan Peter Engborg om konsultlivet på Berotec.

Vill du veta mer om Jenny? 
Här kan du se en kort version av hennes cv. Du kan även kontakta henne direkt på jenny.matsson@berotec.se

Bild: Jenny och kollegan Magnus Nilsbo. 

Gig-skola, lektion 2 den 24e april- Att starta ett giggliv?

Är du ingenjör, yrkesverksam eller snart färdigutbildad, och funderar på livet som giggare/egenföretagare? Kan det vara så att…Läs mer

I april börjar Fredrik Bertilsson som Affärsledare i Västerås

Affärsledarteamet i Västerås stärks upp av Fredrik Bertilsson, som börjar livet som egenföretagare på Berotec den 1a april.…Läs mer