Aktuellt

Ann Lewerentz – erfarna ingenjörer stannar hos oss

Ann Lewerentz jobbar som Affärsledare på Berotec i Stockholm. Här berättar hon om hur hon bäst hjälper våra kunder, hur de bygger upp det gemensamma kompetenshuset Berotec och hur de får Berotecarna att stanna.

Hur lyckas Berotec ha en lägre omsättning på konsulter än andra företag i branschen?

Det är flera faktorer som gör att den enormt attraktiva målgruppen erfarna ingenjörer vill stanna på Berotec. Dels jobbar vi med Sveriges mest innovativa företag, vilket självklart ger uppdrag med hög teknikhöjd och utvecklande utmaningar. Sen handlar det om att man hon oss kan bygga en hållbar karriär. En karriär som är flexibel inför livets olika skeden. Vi har genom vår modell möjlighet att skapa balans i hela livet och samtidigt skapa en långsiktig trygghet ekonomiskt. Den största anledningen är kanske ändå att vi jobbar tillsammans, självklart gör man det på andra arbetsplatser också men här sitter det egna företaget ihop med det samägda Berotec och vi utvecklar alla dessa delar samtidigt och med glädje. Det är ett häftigt sätt att jobba och en kompetensutvecklingstrappa långt över de ’vanliga’ konsultbolagens.

Varför väljer kunderna Berotec?

Vi jobbar med kundernas framtida intäkter. Det gör vi genom vårt fokus på senior ingenjörskompetens. Kombinationen av detta är unikt och väldigt attraktivt för kunderna. Att vi samtidigt har stor servicegrad och en förmåga att se helheten, även utanför uppdragets ramar, ger oss de positiva omdömena vi får i våra uppföljningssamtal.

Vilken typ av konsulter erbjuder Berotec?

Berotec erbjuder seniora konsulter med lång erfarenhet inom sitt respektive ingenjörsområde. Alla är inte ingenjörer men alla rör sig i ingenjörssfären och de flesta har över 10 års erfarenhet. Vi är speciellt starka inom produktutveckling och produktionsutveckling både vad gäller mekanik, mjukvara, hårdvara, industrialisering och projektledning.

Vad innebär ditt arbete som Affärsledare?

Att vara expert på att lyssna, på att förstå sammanhang och utmaningar och utifrån det föreslå konsulter som kan hjälpa kunden på vägen mot nästa mål. Jag brinner för att skapa en långsiktig relation med mina kunder som gör att jag snabbt kan förutspå hur vi bäst kan hjälpa till. Jag bygger också mitt konsultteam så att det blir ett starkt gäng som har roligt och utvecklas tillsammans övertid.

Varför passar det dig att vara Berotecare?

Jag har ägnat mig åt försäljning och marknadsföring i hela mitt yrkesverksamma liv och jag älskar när jag kan hjälpa till och skapa värde för min kund. Berotecs värderingar stämmer mycket väl överens med min filosofi om att ha ”hovmästarblicken” – att kunna se helheten och förstå kundens behov. Målet är att ligga steget före och arbeta proaktivt med långsiktiga förbättringar. Att vara egenföretagare tillsammans med alla andra på Berotec passar också mig eftersom vi verkligen hjälps åt och driver vårt samägda Berotec tillsammans.

Vill du komma i kontakt med Ann?
Skicka ett mejl till fornamn.efternamn@berotec.se

Här kan du se hur vi hjälpt kunder tidigare

The Berotec Way – livesändning om hur du bygger en hållbar ingenjörskarriär

Vi som jobbar och rör oss i ingenjörssfären är heta villebråd på en stekhet marknad. Det finns massor…Läs mer

Ann Lewerentz – erfarna ingenjörer stannar hos oss

Ann Lewerentz jobbar som Affärsledare på Berotec i Stockholm. Här berättar hon om hur hon bäst hjälper våra…Läs mer