Aktuellt

Berotec lanserar Affärsledarakademin – ett år av nära samarbete och utveckling för att lyckas i rollen

Pressmeddelande – 18 September 2024

Berotec lanserar nu Affärsledarakademin, ett unikt initiativ för att ge nya Affärsledare de bästa förutsättningarna för att lyckas i rollen och skapa en framgångsrik och hållbar karriär. Genom detta program erbjuds deltagarna ett års intensivt stöd och utbildning för att utvecklas inom både försäljning, ledarskap och rekrytering samt företagsbygge och affärsmannaskap.

I dagsläget arbetar 15 personer, i nära samarbete, som Affärsledare på Berotec. Rollen går ut på att bygga upp ett team av konsulter samtidigt som man utvecklar sina kundrelationer och sin affär inom en förutbestämd teknisk nisch.

Affärsledarakademin är utformad för personer som vill ta steget till att bli egenföretagande Affärsledare på Berotec och som har en gedigen teknisk bakgrund samt brinner för att hjälpa kunderna lyckas. Genom akademin får deltagarna möjlighet att växa inom försäljning och i sitt ledarskap, samtidigt som de bygger långsiktiga relationer både internt och externt.

Deltagarna ges även möjligheter till nätverkande och rekrytering av kandidater som delar Berotecs värderingar och som, precis som Berotecs övriga Affärsledare, drivs av att göra saker tillsammans, men med en självständig approach.

– Att ta steget till att bli Affärsledare är ganska stort. Det kräver att man är intresserad av affären och att man har ett utvecklat självledarskap, en entreprenöriell ådra och är redo att göra en satsning i det egna företaget. De som lyckas i rollen får en enormt utvecklande och spännande vardag med stor flexibilitet och nästintill fullt självbestämmande. Våra kunder vill ha mer av oss, vi kan erbjuda en helt unik roll och vi ser ett behov av att föryngra grupperingen – därför har vi nu startat Affärsledarakademin för att hjälpa dem som ännu inte har lång erfarenhet av att driva sin egen affär att våga. De kommer genom akademin tryggt kunna ta sig förbi de vanliga hindren och snabbare komma upp på banan, berättar Christian Strömqvist, vd på Berotec.

– Genom nära samarbete, utbildning samt mentorskap från erfarna Affärsledare, är vi övertygade om att våra deltagare kommer att lyckas, fortsätter Christian Strömqvist.

Första omgången av Affärsledarakademin startar efter årsskiftet, exakt datum sätts utifrån deltagarnas förutsättningar.

Mer om Affärsledarakademin hittar du här!

Johan Eklund börjar som Affärsledare i Västerås

Pressmeddelande 2 oktober 2024 Berotec välkomnar Johan Eklund som ny Affärsledare med placering i Västerås. Johan har en…Läs mer

Berotec lanserar Affärsledarakademin – ett år av nära samarbete och utveckling för att lyckas i rollen

Pressmeddelande - 18 September 2024 Berotec lanserar nu Affärsledarakademin, ett unikt initiativ för att ge nya Affärsledare de…Läs mer