Aktuellt

Stefan Rönning, om sitt år på Berotec och människors potential

Stefan Rönning startade om sitt arbetsliv när han träffade på Berotec. Nu utvecklar han konsulter och kunder i Västerås genom att ge konsulten rätt förutsättningar och hjälpa kunderna fokusera på effektivaste och bästa lösningarna. Det har gått ett år sedan han hoppade på Berotec-tåget. Här träffar vi honom i en intervju, skulle du vilja träffa honom live, för att se om du kan få hjälp att följa din dröm och utvecklas maximalt? Välkommen till vår frukost i Västerås, den 27 mars!

Du har nu varit Affärsledare på Berotec i Västerås i ett år. Vad har du lärt dig?
Det första som slår mig är att det finns en sådan enorm potential hos människor om de får rätt förutsättningar. Jag har varit med att rekrytera konsulter till Berotec som nu verkligen lever upp till sin fulla potential. Hos oss på Berotec får jag nu se konsulter som gör fantastiska insatser ute hos våra kunder.

Jag har även upptäckt sidor och förmågor hos mig själv som jag tidigare inte förstått att jag hade. Kanske beroende på att jag i mitt tidigare jobb hamnade i en komfortzoon som inte alls stimulerade mina förmågor. Som egen företagare och Berotecare finns det nu en koppling mellan min prestation och det jag får ut på ett mycket tydligare sätt, samtidigt som jag har en bra balans mellan jobb, familj och fritid.

Berotec är värderingsstyrda, hur är det tydligt i din vardag och hur förmedlar du värderingarna till konsulterna i Västerås?
Värdegrunden på Berotec är mycket tydlig. Vi har den med i vardagen och jag skulle vilja säga att den är med oss i allt vi gör. Det finns en öppenhet och tillit till varandra och alla drivs verkligen att av en vilja att hjälpa såväl kunder som varandra.

Hur ser marknaden i Västerås ut 2018?
Konsultmarknaden i Västerås växer på samma sätt som i övriga landet. De dominerande företagen är fortfarande de stora traditionella industriföretagen, men det finns dessutom många nya fantastiska företag med nya spännande innovationer. Inte minst inom den digitalisering som kommer att förändra det mesta vi gör i framtiden. Här ser jag att Berotec ska vara med och hjälpa våra kunder att lyckas med sin omställning till den digitaliserade världen.

Varför har du valt att vara Berotecare?
Jag hade egentligen tänkt mig att trappa ner på mitt yrkesliv våren 2016 och ägna mig åt annat, men efter ett halvår så ledsnade jag. Jag hade målat om huset, ordnat i trädgården och allt annat som en husägare fördriver sommarhalvåret med. Det blev höst och mörkret lade sig som ett täcke över såväl hus som humör. Påpassligt nog hörde en av mina tidigare kollegor, som nu jobbar på Berotec, av sig och föreslog att jag skulle börja hos dem. Jag kollade in Berotecs värdegrundsbaserade sätt att jobba och det kändes helt rätt. Jag har nu varit Berotecare i ett år och jag ser fram emot att få jobba med det här härliga gänget i många år till.

Hur går det till när du tar in nya konsulter till ditt team i Västerås?
Först ses vi, antingen på något av våra event eller på en kaffe eller lunch. Nästa tillfälle där vi välkomnar flera för att lära känna oss och vårt sätt att jobba är en frukost den 27 mars. Då finns, jag, konsulter och en av grundarna på plats för att deltagarna ska få en så bred och korrekt bild av oss som möjligt. Alla som är lite nyfikna är välkomna till vår meetup i frukosttappning!

En annan start är att man fylleri vårt intresseformulär, det kan du göra här. Känns det som att bägge parter är intresserade av varandra, påbörjas sen en värderingsstyrd rekryteringsprocess, i den ses vi flera gånger och konsulten får också träffa andra Berotecare. Den blivande konsulten behöver sen starta företag men det hjälper jag gärna till med.

Gigekonomin – ett seminarium om den nya arbetsmarknaden med Håkan Mildh Svensson

Välkommen till ett Lunch’N’Learn’ -seminarium där vi får besök av Håkan Mildh Svensson, som diskuterar och lär oss mer…Läs mer

Konsultpodden – äntligen en podd för oss i konsultbranschen

Över 200.000 personer i Sverige arbetar inom konsultbranschen. Med ”gigare” och frilansare är det ännu fler. Självklart ska…Läs mer