Aktuellt

Dags för seminarium 2 ”Värden ur datan” i vår seminarieserie om IoT

Vill du förstå hur du med hjälp av Internet of Things (IoT) kan skapa nya värden för dina kunder? Har du frågor kring hur uppkopplade prylar kan gynna dig och din verksamhet? Har du tänkt på hur den uppkopplade tekniken kan hjälpa dig skapa tjänster runt dina produkter? Varmt välkommen till vår seminarieserie, där vi vill hjälpa dig räta ut frågetecken kring IoT.

Vi hjälper just nu flera företag att bli en mer värdefull leverantör till sina kunder samtidigt som företagen skaffar sig bättre insikt om sin produkt och ser till att få en bättre affär. Vi vill gärna dela med oss av vår kunskap till dig, samtidigt får du veta hur vi och våra kompisar i branschen gör detta tillsammans.

SEMINARIUM 2: VÄRDEN UR DATAN

På vårt andra seminarium kommer vi titta närmare på just det – att få ut värde ur den insamlade datan. Men också vad för typ av värden vi letar efter, hur kan vi få bättre insikt i vad som är av värde för våra kunder och oss själva.

Föredrag

  • Varför ingen kommer köpa ”IoT” – men kommer betala för värdefulla tjänster Hur Berotec arbetar för att hitta lösningar till problem som är värda att lösa – Carl Fredrik Kastengren, Berotec
  • Förädla rätt data och få nöjdare kunder – Geir Andersson, Berotec
  • Automatiserad transformation av data & Visualisering – Daniel Rosmark, QBIM

När: 10 oktober 2017, klockan 16:00 – 19:00
Var: Västerås Science Parks lokaler vid Kopparlundens norra parkering, Varmvalsvägen 11 i Västerås.
Anmälan:
Du anmäler dig här (nytt fönster)

SEMINARIE 1: FÅNGA DATA (gick av stapeln den 5e september)

Under det första seminariet tittade vi på några av de teknikområden som är återkommande i de flesta IoT-lösningar: inbyggda system, serverlösningar, appar och nätverk. Vi startade eftermiddagen med flera korta anföranden och hade därefter tid för att ställa egna frågor till talarna.

Presentationer:
Affärsnytta – Carl Fredrik Kastengren, Berotec (pdf)
Serverlösningar och Appar – Ulf Wingstedt, konsultchef, CNet (pdf)
Det behövs alltid ett nätverk – Anders Hanberg, Produktchef, Westermo (pdf)

Seminarieserie

Under hösten 2017 kommer vi bjuda in till en seminarieserie om Internet of Things. Datumen för de tre seminarierna är 5 september10e oktober och den 5e december. Alla seminarier hålls i Västerås och börjar klockan 16:00.

Värdar för seminarieserien
Stefan Rönning, affärsledare IoT och Embedded, Berotec
Carl Fredrik Kastengren, affärsutvecklare och projektledare IoT, Berotec

Carl Fredrik Kastengren – expert på IoT from Berotec AB on Vimeo.

I samarbete med Västerås Science Park

Konsultpodden Live, afterwork och panelsamtal i Västerås, 18e april

Välkommen till Konsultpodden är konsultbranschen största podd och den 18e april kommer poddgänget till B26 i Västerås för…Läs mer

Vi flyttar in på GoCo ”Health Innovation City” i Göteborg

Berotec i Göteborg växer inom Life Science-segmentet och Affärsledare Joanna Widestrand leder det arbetet. För henne och kollegorna…Läs mer