Aktuellt

I Ny Teknik: Vårt kärnavfall är en värdefull energiresurs

I dagens (11 januari 2017) skriver Berotecs Torsten Dilot och Ulf Kruse, tillsammans med Lead Colds ledare, om potentialen i nya generationens kärnkraft. De undrar samtidigt varför svenska politiker inte engagerar sig i frågan.

Den väderberoende mixen av förnybar elproduktion kommer inte att lösa Sveriges behov av el i ljuset av utvecklingen mot en alltmer eldriven infrastruktur. Ska den nya infrastrukturen lyckas bidra positivt ur klimat- och miljösynpunkt, behöver elen till en större del komma från klimatneutral baskraft kompletterad med en mindre del klimatneutral väderberoende kraft. Gen IV kärnkraft är en hållbar och förnyelsebar energikälla och baskraft för elektricitet och uppvärmning i ett tidsperspektiv av några tusen år.

Läs hela artikeln här

Är du engagerad i energifrågan?
Välkommen på seminariet ”Framtidens energi – hur skapar vi ett energilandskap som är hållbart, tillgängligt och balanserat”, i Västerås den 16 februari.
All info hittar du här!

Konsultpodden Live, afterwork och panelsamtal i Västerås, 18e april

Välkommen till Konsultpodden är konsultbranschen största podd och den 18e april kommer poddgänget till B26 i Västerås för…Läs mer

Vi flyttar in på GoCo ”Health Innovation City” i Göteborg

Berotec i Göteborg växer inom Life Science-segmentet och Affärsledare Joanna Widestrand leder det arbetet. För henne och kollegorna…Läs mer