Aktuellt

Lunch n’ Learn om Artificial intelligence (AI) och Machine Learning (ML), i Linköping

Vi har bjudit in en mycket kunnig föreläsare på AI, ML och DL och hoppas att även du har möjlighet att komma. Över en lunch dyker vi ner i teknikerna bakom dessa områden. Lunchen passar bäst för dig som vill förstå både användningsområden och matematiken bakom.

Arto Järvinen är vår föreläsare och även utvecklingschef på ContextVision AB, ett medtech-bolag, som specialiserar sig på bildanalys och artificiell intelligens.

När: 28 mars, lunch från klockan 11.15, seminariet startar 12.00 och slutar ca 13:30.
Var: Berotec Linköping, Platensgatan 9C
Övrigt: Vi bjuder på enklare mat och något att dricka.
Anmälan: Du anmäler dig här! 

Under lunchen lär vi oss om
Maskininlärning (ML) är benämningen för en mängd metoder för att ”lära” datorer att utföra uppgifter genom att under en period ge dem återkoppling på hur väl de lyckas i sina försök. Datorn använder återkopplingen för att i små steg optimera sin algoritm för att lösa uppgiften.

Termen ”maskininlärning” myntades 1959 och alla viktiga teoretiska byggbitar fanns på plats ca 1987. Den stora revolutionen inom området som går under namnet ”djup maskininlärning” (”Deep Learning, DL”) började dock inte förrän i början på 2010-talet.

Under lunchen kommer vi med användning av lagom mycket matematik, visa hur maskiner lär sig. Du kommer också få veta hur maskininlärning kan användas idag, främst med med fokus på medicinska tillämpningar. Möjligen kommer föreläsaren även att kasta ur sig en och annan vild spekulation om framtiden.

Konsultpodden Live, afterwork och panelsamtal i Västerås, 18e april

Välkommen till Konsultpodden är konsultbranschen största podd och den 18e april kommer poddgänget till B26 i Västerås för…Läs mer

Vi flyttar in på GoCo ”Health Innovation City” i Göteborg

Berotec i Göteborg växer inom Life Science-segmentet och Affärsledare Joanna Widestrand leder det arbetet. För henne och kollegorna…Läs mer