Aktuellt

Jenny och Magnus i Armada-delen, Ny Teknik den 15e november

THS Armada pågår för fullt på KTH. Studenter får träffa sina blivande arbetsgivare eller som i vårt fall, sina blivande Affärsledare och samarbetspartner. Inför Armada skrevs följande artikel där två av våra konsulter Jenny & Magnus berättar om livet på Berotec.

Att vara konsult är som att vara en superhjälte.Kunden behöver hjälp och det är din kompetens och ditt sätt att vara som är lösningen på problemet. Det är här konsultfirman Berotec kommer in och förmedlar rätt superhjälte för uppdraget.

Hos Berotec ryms experter inom teknik, IT och ledarskap tillsammans med solida värderingar och en stor portion ambition. Jenny Matsson, konsult inom supply chain management, och Magnus Nilsbo, konsult inom elektronikutveckling, är båda Berotecare, alltså egenföretagande konsulter under Berotecs varumärke. Magnus Nilsbo kom i kontakt med Berotec när han var fastanställd på ett företag som anlitade en av Berotecs konsulter för ett uppdrag.

– Jag blev genast intresserad och lockades av tanken på att ha min egen firma men samtidigt ingå i ett större sammanhang, berättar Magnus.

Även Jenny Matsson har en bakgrund som fastanställd och kom i kontakt med Berotec via sin make.

–När jag lärde känna företaget kände jag direkt att så här vill jag fortsätta jobba, säger Jenny.

På Berotec är alla egenföretagare men erbjuds kurser, utbildningar och resor i Berotecs regi tillsammans med många tillfällen för nätverkande och kunskapsutbyten.

– Utbildningarna är jättebra och håller en mycket hög nivå. Jag måste också säga att uppdragen i sig är oerhört utvecklande och lärorika, tycker Jenny. Jenny och Magnus menar bestämt att känslan av gemenskap är väldigt stark hos Berotecarna.

– Vi reser och umgås mycket tillsammans och jag missar aldrig de årliga skidresorna, berättar Magnus.

Berotecs grundliga rekryteringsprocess säkerställer att den gemensamma värdegrunden är fast förankrad i alla Berotecare.

– Värderingarna ligger till grund för hur vi agerar och beter oss, i projekt och mot varandra. Vi vet redan från början att vi kommer gilla varandra, något som märktes redan under min första resa med Berotec, en segeltur i Kroatien där vi hade hur kul som helst, säger Jenny. Att arbeta som egenföretagare tycker både Magnus och Jenny enbart har fördelar.

– Jag kan förstå att många tänker att en anställning ger en större trygghet, men så behöver det inte vara. I ett eget företag har du full insyn, kontroll och ansvar, plus att du bara tar på dig uppdrag du brinner för. Samtidigt kan du planera din tid helt efter vad som passar dig, säger Jenny.

Att i vissa perioder jobba mer intensivt för att sedan kunna ägna sig åt andra projekt eller utbildningar är något både Jenny och Magnus uppskattar och de värdesätter att själva kunna välja hur de lägger upp sitt arbete.

– Att vara Berotecare innebär frihet och oändliga möjligheter helt enkelt, menar Magnus.

Gigekonomin – ett seminarium om den nya arbetsmarknaden med Håkan Mildh Svensson

Välkommen till ett Lunch’N’Learn’ -seminarium där vi får besök av Håkan Mildh Svensson, som diskuterar och lär oss mer…Läs mer

Konsultpodden – äntligen en podd för oss i konsultbranschen

Över 200.000 personer i Sverige arbetar inom konsultbranschen. Med ”gigare” och frilansare är det ännu fler. Självklart ska…Läs mer