Aktuellt

Gigekonomin är här för att stanna, men vad innebär det? Seminarium på Lindholmen i Göteborg, 11 juni

Den nya arbetsmarknaden har fått namnet gigekonomi, istället för att vara anställd ”gigar” man, dvs jobbar som konsult i projekt och tillfälliga anställningar. Andelen gigare växer snabbt, både i Europa och USA.

Att ha en möjlighet att balansera arbetsliv och privatliv är en av de stora drivkrafterna för att lämna den traditionella anställningen. Fler vill äga sin tid och inte jobba jämt. Samtidigt är utvecklande uppdrag och spännande utmaningar viktigt för den typiske gigaren.

Hur rustar sig den traditionella arbetsgivaren för det nya sättet att jobba? Vilka yrken kan man gigga inom? Finns det en trygghet även om man inte är anställd? Håkan Mildh Svensson, grundare av Berotec berättar under vårt seminarium om fördelar med framtidens sätt att jobba men ger också tips på hur vi anpassar oss och hur du som gigare ser till att trygga din situation.

När: 11 juni, klockan 16:00-18:00
Var: Berotec, Bror Nilssons gata 16, Lindholmen Science Park i Göteborg
Hur: Håkan berättar men bjuder också in till diskussion
Övrigt: Efter seminariet stannar de som vill kvar för att få lite koll på hur Berotec jobbar.
Anmälan, senast den 10 juni: Anmäl dig här! 

Håkan Mildh Svensson, visionär grundare av Berotec och expert på gigekonomin
Håkan startade Berotec med visionen att det finns ett sätt att balansera specialistkunskap inom teknik, it och ledarskap med fritid och familjeliv. Håkan fick rätt, att vara egenföretagande konsult på Berotec har visat sig vara ett mycket attraktivt sätt att jobba. Både dagens och framtidens drivna ingenjörer söker efter balans i livet och alternativa arbetssätt. Berotecs modell är vad Håkan kallar Gig-economy 2.0, att gigga tillsammans. Samtidigt upplever kunderna att Berotecs konsulter bidrar med djup kompetens och stora effektivitetsförbättringar i projekten.

STAR TECH Stockholm, ny Meetup grupp för dig inom produktion- och produktutveckling

Genom Meetup-gruppen STAR TECH Stockholm vill arrangörerna få personer som är intresserade av avancerad produkt- och produktionsutveckling inom…Läs mer

Gigekonomin ger minskad kompetensbrist och större innovationer

Gigekonomin är den nya typen av arbetsmarknad, där gig istället för fasta anställningar, står i centrum. Genom att…Läs mer