Aktuellt

Konsten att attrahera och behålla de bästa genom stark företagskultur

Att bli ett framgångsrikt bolag kräver betydligt mer än bara en bra produkt, det vet vi sedan länge. Att kunna attrahera de allra bästa medarbetarna och se till att de vill fortsätta jobba med dig är en viktig del för att lyckas. Detta är en stor utmaning för alla team och organisationer. Vilka är det som klarar det och vad har de ofta gemensamt?

Företagskulturen har varit nyckeln till framgång för många bolag och även för oss på Berotec. Inför 2018 ger Håkan Mildh Svensson, grundare, sin syn på vilka byggstenar som bör ingå i företagets kultur för att få bolaget eller teamet att jobba i samma riktning, fortsätta utvecklas tillsammans och riktigt blomma. När kulturen väl finns gäller det att leva och andas den, varje dag, i varje beslut.

Som Petter Stordalen påstår ”Kultur är bara hårt arbete, och det allra viktigaste för att bygga ett företag.”

Hur gör man? Hur ser receptet ut för att lyckas? Vilka är byggstenarna, metoderna och processerna som lockar och attraherar?
Som vi ser det är det en härlig kombination av flera viktiga ingredienser. Det som ligger i botten och skapar stadga är förstås att vi är tydliga med våra värderingar och att alla som är med oss, ställer upp på dessa. Vi vet också att kloka och driftiga människor vill ha koll på läget. De vill känna att de har full insyn i vad som sker på bolaget och vad som är på gång. Så full öppenhet åt alla håll ser vi som del nr 2 i vårt recept.
Att kunna bestämma över sin tid och kunna påverka sin vardag är för varje människa avgörande för ett långsiktigt och hållbart (arbets)liv! Då finns även förutsättningar för att få en bra balans mellan arbete, familj, fritid och framtid. Så har man det på plats är man på god väg att lyckas.

Vi vet också att företag och organisationer som är tydliga med sitt syfte lyckas bättre med att hitta och behålla de bästa medarbetarna. För oss på Berotec betyder det att vi i alla lägen berättar varför vi som bolag finns till. Det är inte för att skapa vinster till ägare – utan det är för att hjälpa företag och organisationer att utvecklas till sin fulla potential!
Att vara del av ett större sammanhang där man kan finna stöd och engagemang, få energi och känna tillhörighet är ytterligare en viktig del för framgången.

Vi skulle kunna sammanfatta vårt recept på framgång i ett ord: Företagskultur!

Av:Håkan Mildh Svensson, grundare Berotec

Gigekonomin – ett seminarium om den nya arbetsmarknaden med Håkan Mildh Svensson

Välkommen till ett Lunch’N’Learn’ -seminarium där vi får besök av Håkan Mildh Svensson, som diskuterar och lär oss mer…Läs mer

Konsultpodden – äntligen en podd för oss i konsultbranschen

Över 200.000 personer i Sverige arbetar inom konsultbranschen. Med ”gigare” och frilansare är det ännu fler. Självklart ska…Läs mer