Aktuellt

Emma firar ett år som Affärsledare

Emma Fornander har snart varit Berotecare och Affärsledare i ett år. Tillsammans med Susanne Olwenstam vidareutvecklar hon verksamheten i Göteborg. Hon är också en stor del i teamet bakom Berotecs interna kompetensutvecklings-program.  Emma har tidigare varit konsult i 12 år, främst inom testsystemsutveckling och test-och projektledning. De senaste 7 åren var hon teknisk säljare på Vector Scandinavia, som är ett produktbolag i fordonsbranschen. Norrlänningen Emma bor nu med man, tre barn och hund i Mölnlycke utanför Göteborg. Fritiden tillbringar hon i fritidshuset i Sörmland eller till havs. Vi pratade med Emma om hur livet förändras och hur hon själv utvecklats under året som gått. 

Varför har du valt att vara Berotecare?
Jag är främst här för de fantastiska människorna. Idén bakom Berotec är häftig och affärsmodellen sympatiskt, men det är mina härliga kollegor – konsulter, Affärsledare och vår Stödfunktion – som gör Berotec till den bästa arbetsplatsen. Jag är otroligt stolt över att få vara här och jobba ihop med dom!

Snart har du varit Affärsledare i Göteborg i ett år. Vad har du lärt dig?
Oj, var börjar man? Jag har lärt mig så mycket om relationer och affärer, om frihet och ansvar, om ödmjukhet och stolthet. Om vikten av förebilder och hur inspirerande det är att jobba med människor som drivs av samma värderingar och tror på samma saker. Men kanske framförallt att fantastiska saker händer när man hjälper andra, bara för att man kan och inte för egen vinning.

Alla på Berotec driver eget bolag, du startade ditt företag i samband med att du började på Berotec. Hur är livet annorlunda som egenföretagare?
På ett sätt är det inte så annorlunda, det är ju bara en annan anställningsform och inte en så dramatisk förändring som många kanske tror. Praktiska saker som sjuk- och föräldraersättning fungerar t.ex. på samma sätt som tidigare. Samtidigt finns en otroligt flexibelt och i slutändan bestämmer man ju allt själv. Alltifrån ekonomiska beslut som lön och pension, till vad man vill göra med sitt företag i framtiden. En av de härligaste insikterna för mig var att jag aldrig mer behöver räkna semesterdagar.

Hur var det att starta företaget?
Mycket att sätta sig in i förstås, men väldigt spännande! Eftersom alla Berotecare har gjort samma resa, så fanns det mycket hjälp att få, både praktiska råd om hur man gör men också tips om hur man kan tänka för att föra företagarlivet så smidigt och optimalt som möjligt. Vilka utgifter är till exempel okej att ta på sitt företag, och hur ska man tänka kring lön kontra aktieutdelning.

Berotec är värderingsstyrda, hur är det tydligt i din vardag och hur förmedlar du värderingarna till konsulterna i Göteborg?
Det genomsyrar förstås allting vi gör, alltifrån vår ärliga införsäljning mot kund, till vår beslutsamhet i att alltid sätta relationer före affärer. Eftersom vi på Berotec strävar efter att hitta andra personer med samma värderingar ifrån början, så faller det sig ganska naturligt. Vi måste ändå kontinuerligt arbeta med att leva våra värderingar. Konsulterna i Göteborg är fantastiska, det är lika ofta dem som påminner mig om varför vi är här, som tvärtom.

Hur ser marknaden i Göteborg ut 2019?
Det är fortsatt hög efterfrågan på våra duktiga konsulter, och vi har många förfrågningar som vi tyvärr inte kan möta upp. Nu mäter ju inte vi beläggningsgrad på samma sätt som traditionella konsultföretag, men våra konsulter har väldigt mycket att göra och vi får ibland påminna dom om att de flesta inte blir egenföretagare för att arbeta mer 😉

Vill du komma i kontakt med Emma? Hon finns på emma.fornander@berotec.se eller här på LinkedIn.

Vi lanserar Gig-skola för Ingenjörer, tillsammans med Ingenjörsjobb

Tillsammans startar Berotec och Ingenjörsjobb en turnerande skola för att utbilda ingenjörer i alternativa karriärvägar och de möjligheter…Läs mer

Liza Axenskär stärker upp Affärsledarteamet i Göteborg

Berotecs Göteborgsverksamhet drivs från och med idag av två fantastiskt drivna, problemlösarkvinnor, Emma Fornander och Liza Axenskär. Liza gör sin…Läs mer