Aktuellt

En inblick i vårt blockläggar-projekt på Munters

Munters skapar optimalt inomhusklimat för kunder i hela världen, främst inom områden som tillverkning av läkemedel, livsmedel och elektronik men även för lantbruk, kontor och andra lokaler där människor vistas. Med sina avfuktare och klimatsystem bidrar de till effektivitet, kvalitet och energioptimering hos sina kunder. Just nu bygger Munters tillsammans med oss på Berotec en ny blockläggare med mycket större kapacitet än den tidigare.

Berotec har sedan hösten 2013 arbetat i flertalet maskinrelaterade projekt på Munters fabrik i Tobo. Där tillverkas, monteras och sluttestas företagets luftavfuktare. Just nu har vi flera konsulter i ett projekt där de är med och bygger en ny blockläggare eftersom den tidigare behöver bytas ut. Den nya blockläggaren kommer ha betydligt större produktionskapacitet, utan att för den skull ta så mycket mer plats, den blir även mycket mer kvalitetssäker och effektiv. Maskinprojektet startade i Mars 2018 och här kommer en inblick i statusen för tillfället.

Projektet har sedan start drivits av Berotecs Thomas Nyman, som dessutom är ansvarig för maskinkonstruktionen. Tommie Werner är ansvarig för PLC-programmering av hela styrsystemet, även TMK-teknik i Tullinge har varit involverade för material, montering och inte minst för plats att bygga upp maskinen på. Maskinen kallas blockläggare då den bygger/staplar ark med wellpappstruktur, som senare i produktionsflödet på Munters blir en vital del i den rotor som sitter i de flesta luftavfuktarna.

Under september passerade vi FAT (Factory Acceptance Test). Lite tidigare i oktober demonterades maskinen för att kunna transporteras till Tobo för installation och idrifttagning i deras produktion.

Nästa steg i processen är att om 5-7 veckor få till en SAT (Site Acceptance Test) av maskinen. Det innebär att maskinen installeras och tas i drift med godkänt resultat av Munters. Då kommer även personalen vara utbildad och maskinen CE-märkt.

Bilden är från förra fredagen då FAT:en blev godkänd av Munters.

Om du är nyfiken på mer detaljer kring detta projekt kan du höra av dig till mig så berättar jag mera.
Anders Gribbe, Affärsledare i Stockholm
Anders.Gribbe@berotec.se
072-7317328

Maria-Therese Lindefors, ny Affärsledare i Stockholm

Vi är otroligt glada över att Maria-Therese Lindefors stärker upp Affärsledarteamet på Stockholmskontoret. Hon har tidigare varit konsultchef…Läs mer

Att bemöta och gynnas av den höga personalomsättningen i konsultbranschen

Kompetensbristen bidrar till en hård fight om de duktiga konsulterna och personalomsättningen har länge varit hög i branschen…Läs mer