Aktuellt

Balansera privatliv och arbetsliv

Inför KTH Armada i november gjorde Ofelia Graah-Hagelbäck en intervju med våra konsulter Mikael Lindroos och Ann Larsson. Den publicerades i Armadatidningen och gick även ut i Ny Teknik. 

Gigekonomin växer och fler väljer att lämna de fasta anställningarna. Många vill äga sin tid och inte jobba jämt. På konsultbolaget Berotec har du möjligheten att förverkliga gigandet men ändå jobba tillsammans med andra.

– Det är väldigt utvecklande att sitta ute hos kund och ingå i olika projekt. Min kärntid är kl. 9-15 men jag anpassar mig självklart efter uppdraget. Flexibiliteten gör att livet runt om också funkar, säger Ann Larsson på Berotec, elektroingenjör och konsult sedan 18 år.

BEROTEC ÄR ETT annorlunda konsultbolag. De delade värderingarna utgör bolagets ryggrad och fokusområdena är teknik, IT och ledarskap. Grundarna såg tidigt brister i konsultbranschen, där människor slets ut för att komma vidare i karriären. De startade Berotec för att göra skillnad, för att hjälpa fler arbeta på ett hållbart sätt. De var 100 procent övertygade om att människor som fick ihop sina liv på alla plan, inte bara skulle må bättre, de skulle även prestera bättre.

ALLA PÅ BEROTEC är egenföretagare, modellen har visat sig vara väldigt gynnsam för både konsult och kund. – Det kännas lättare att balansera arbete, fritid och familj när man kör eget. Vi får utvecklande uppdrag av Berotec, som sköter allt runt konsulterna. Berotecarna ser till att vara specialister, säger Mikael Lindroos, konsult inom mjukvara på Berotec. Mikael berättar vidare att det finns många erfarna konsulter på Berotec som man kan utbyta kompetenser och erfarenheter med. På frågan vad som krävs för att passa i konsultrollen svarar han:
– Att vara konsultmässig innebär att du behöver vara lyhörd för vad kunden behöver, vara proffsig och hos oss är det även viktigt att dela med sig av sina kunskaper, att lära upp kunden.

BEROTEC SÖKER STÄNDIGT nya, drivna medarbetare som är experter på sitt område. – Gigekonomin har fått stor kritik för att utnyttja individer. Jag vet att det kan vara svårt att vara frilansare, att driva ”sin egna låda”. På Berotec får alla trygghet och gemenskap, ett stort nätverk och en tillhörighet. Vi kallar det Gig Economy 2.0 – att giga tillsammans, avslutar Ann Larsson.

Bildtext: Mikael Lindroos, just nu på uppdrag som mjukvaruutvecklare och Ann Larsson med nuvarande uppdrag som krav- och testingenjör på DeLaval.

Vill du få bättre koll på hur vi jobbar på Berotec? 
Ta fem minuter och läs igenom denna sidan!

Så kan gig-ekonomin bidra till bättre hälsa och välbefinnande

Fenomenet med egenföretagande konsulter ökar. Många höjer dock ett varningens finger och oroar sig för att otrygga arbetsformer,…Läs mer

Konsultpodden LIVE! Titta eller lyssna på vår säsongsavslutning

Efter en säsong av Konsultpodden har vi dels bestämt oss för att fortsätta i höst, dels gjort en…Läs mer