The Engineering Consultants

Vi bygger en hållbar karriär tillsammans

I vårt kompetenshus erbjuder vi möjligheten att bygga en hållbar karriär tillsammans med oss andra, samtidigt som vi bygger och driver det gemensamma Berotec. Genom vårt plattform ger vi varje Berotecare möjligheter och verktyg för att lyckas med sitt företagande och sin karriär. Vi är långsiktiga i allt vi gör och lyckas attrahera de mest kompetenta och trevligaste ingenjörerna till oss. Och de stannar.

Gå till

The Berotec Way

En inspelning om hur vi bygger en hållbar karriär

Se vår vd Christian Strömqvist, vår grundare Håkan Mildh Svensson och vår Marknadsansvariga Helena Torhage i ett samtal om hur vi lyckas bygga en hållbar karriär och vilka delar som behöver ingå.

Krav på dig

Vad krävs för att kunna bli en av oss

 • Du måste dela våra värderingar.
 • Du behöver röra dig i ingenjörssfären
 • Du måste vara etablerad i ditt yrke.
 • Du ska gärna ha erfarenhet från olika roller och olika branscher.
 • Du måste ha relevant erfarenhet.
 • Du måste vilja driva Berotec ihop med andra.
 • Du måste ha ett eget företag, eller vara beredd att starta ett (vi hjälper självklart till).

Vi är entreprenörer som tillsammans driver Berotec. Tillsammans jobbar vi genom nyfikenhet och en vilja att lära och lära ut till varandra. Genom att välja in personer som delar värderingar och vårt entreprenöriella synsätt lyckas vi skapa en kultur och en atmosfär där drivna och engagerade människor, som bryr sig om varandra, kan dela vardag. Målet är alltid, att genom vår kompetens och erfarenhet, att skapa en mer hållbar, trygg och smart värld.

Värderingar

Vad innebär det att styras av värderingar?

Våra värderingar är en ryggmärgsfunktion, ​​​​​​​eller kanske till och med instinkter

Berotec vill mer än att vara ett konsultbolag där ekonominska intressen (som gynnar få) är största drivkraften. Istället styrs vi av våra enkla och raka värderingar. De handlar om en vilja att hjälpa till och att lita på varandra, att skapa ett hållbart arbetssätt där familj och fritid också får ta plats.

Vi mäter inte debiteringsgrad, vilket är unikt i konsultbranschen och skapar en arbetsmiljö som är helt utan hierarkier. Chefer behövs helt enkelt inte däremot ledare. Värderingarna ligger i grund för varje beslut, i varje rekrytering och i sättet vi uppför oss, varje dag. Genom att vara värderingsstyrda lockar vi till oss människor som, liksom vi, vill skapa arbetsglädje, utvecklas tillsammans och bygga en hållbar karriär, på riktigt.

Vårt grundfundament

 • Vi är alla egna företagare som inser att vi blir starkare tillsammans.
 • Det gör oss självsäkra, men inte dryga.
 • Vi vet vad vi kan och vad vi gör.
 • Vi löser tekniska problem, ekonomiska problem, logistiska problem men kanske framförallt personella problem.
 • Vi är enkla, vi är raka och vi är tydliga.
 • Vi är öppna, vi är personliga och vi är ärliga.
 • Dessutom försöker vi alltid vara trevliga. Om inte annat så bara för att det blir så mycket roligare att jobba då.
 • Vi är erfarna och kunniga.

Företagare

Varför är alla egna företagare?

Alla kör eget på Berotec, även de centrala funktionerna. Egenföretagandet är grunden i vår arbetsmodell och vi får gång på gång bevisat för att oss att vi i den modellen kan skapa långsiktighet och bättre utveckling för den enskilde individen och det gemensamma företaget.

Att vara egenföretagande konsult har visat sig vara ett mycket attraktivt sätt att jobba. Både dagens och framtidens drivna ingenjörer söker efter balans i livet och alternativa arbetssätt. Det egna bolaget i kombination med vår modell gör detta till verklighet.

När du väljer att bli Berotecare, blir du också företagare, det är ett livsstilsval. Vi jobbar tight och har en stark kultur och stor gemenskap. Samtidigt möjliggör det egna företaget en frihet en anställning inte skulle kunna ge och en möjlighet att bygga och planera din egen karriär.

I en traditionell anställning tvingas ofta en person med teknisk specialistkompetens att bli chef, för att komma vidare i karriären och förbättra sin lön. Då hamnar man längre ifrån det hantverk man egentligen brinner för. Hos oss vill vi att alla ska få fortsätta inom sitt område, fördjupa sin kompetens och dela med sig av sina expertkunskaper.

Många Berotecare har stora fritidsintressen eller små verksamheter vid sidan av. Egenföretagandet gör detta möjligt och skapar även ett driv och engagemang som kunderna gynnas av. Vi äger Berotec tillsammans och är inte ute efter att göra en exit, det skapar en långsiktighet i allt vi gör. Det kan också vara anledningen till varför vi har en låg omsättning på konsulter, trots att resten av branschen är enormt rörlig.

Läs gärna vår grundares inlägg om Glastaket i konsultbranschen

Göra skillnad

Vi förändrar konsultbranschen

Vi startade Berotec för att vi var övertygade om att vi kunde göra skillnad. Vi hade lång erfarenhet av konsultbranschen och vi såg bristerna i den. Vi såg ett ekonomiskt system som gagnade ett fåtal, vi såg människor som slets ut i sin kamp för att komma vidare i karriären, vi såg hur kortsiktiga lönsamhetsmål gick före långsiktiga kvalitets- och humanistiska intressen.

Vi gjorde tvärtom. Berotec satte fokus på konsulterna som individer. Vi gav dem frihet och med det också ansvar. Vi var 100 % övertygade om att människor som fick ihop sina liv på alla plan, inte bara skulle må bättre, de skulle även prestera bättre. Genom detta grepp frigjordes kraft att ägna mer tid åt våra kunder och samtidigt äga makten över sin egen tid. Nu, nästan 22 år senare är vi fortfarande säkra på att vårt sätt att jobba är helt rätt.

/Håkan Mildh Svensson, Grundare

Vi kan

Våra konsulter är erfarna ingenjörer

De är verksamma inom Produktutveckling, Produktionseffektivisering, Systemutveckling och Verksamhetsutveckling.

Gemensamt för dem alla är att de är drivna, engagerade,  väldigt effektiva och älskar att hjälpa till. Vår modell stödjer detta. Efter ett uppdrag ska konsulten ha delat med sig av sina kunskaper, så att kunden kan jobba vidare på egen hand.

Kontakt

För dig som är nyfiken och vill prata vidare med någon av oss

Intresseanmälan

Du som vill veta mer och kanske vill bli Berotecare kan fylla i vår Intresseanmälan här.

Våra Affärsledare

Våra Affärsledare är ansvariga både för sitt team av konsulter, försäljning och rekrytering. De har full koll på marknaden, behov just nu och vad vi kan hjälpa till med. De är också lyhörda och vill alltid hjälpa till! Ibland är det enklast att prata direkt med någon av dem. Här hittar du deras kontaktuppgifter!

Vill du prata om Affärsledarrollen?

Hör av dig direkt till vår vd Christian Strömqvist, förnamn.efternamn@berotec.se!

Kontakt

Välkommen till Berotec.
Som kund, konsult eller vän

Våra kontor

Göteborg
Odinsgatan 13
411 03 Göteborg
Hitta oss
Linköping
Gjuterigatan 5
582 73 Linköping
Hitta oss
Stockholm
Karlbergs Strand 4

171 73 Solna
Hitta oss
Uppsala
Vaksalagatan 2
753 20 Uppsala
Hitta oss
Mälardalen & Bergslagen
Port Anders gata 9
722 12 Västerås
Hitta oss
Affärsstödet
Karlsbergs strand 4
171 73 Solna
Hitta oss