Se filmen

Giga med oss

Frihet och utveckling när teknikexperter kör eget tillsammans

Det finns många anledningar att välja Berotec, både för dig som behöver vår experthjälp och dig som är beredd att ta nästa steg i livet. Pratar man med våra konsulter handlar det ofta om frihet, gemenskap och att växa som person. För kunderna är vår expertis, effektivitet och sociala förmågor viktigast och att de oftast lär sig mycket av våra konsulter. Hos oss kan du som konsult arbeta med precis det du är bäst på men också vara företagare tillsammans med andra.

Gå till

Vårt why

Varför finns Berotec

Vårt syfte är att utveckla människor och organisationer till sin fulla potential​. Det gör vi genom att samla människor som delar våra värderingar och följer med på vår resa där vi utvecklas som konsulter, ledare, företagare och framförallt människor! Vårt sätt att vara egenföretagare tillsammans plockar fram passionen och glöden i oss och ger oss den balans vi behöver i livet.

Värderingar

Vad innebär det att styras av värderingar?

Våra värderingar är en ryggmärgsfunktion, ​​​​​​​eller kanske till och med instinkter

Berotec vill mer än att vara ett konsultbolag där ekonominska intressen (som gynnar få) är största drivkraften. Istället styrs vi av våra enkla och raka värderingar. De handlar om en vilja att hjälpa till och att lita på varandra, att skapa ett hållbart arbetssätt där familj och fritid också får ta plats.

Istället för att mäta debiteringsgrad mäter vi värderingsuppfyllnad. Detta är väldigt unikt i konsultbranschen och skapar en arbetsmiljö som är helt utan hierarkier. Chefer behövs helt enkelt inte. Värderingarna ligger i grund för varje beslut, i varje rekrytering och i sättet vi uppför oss, varje dag. Genom att vara värderingsstyrda lockar vi till oss människor som liksom vi, vill skapa arbetsglädje, utvecklas och nå work-life balance på riktigt.

Vårt grundfundament

  • Vi är alla egna företagare som inser att vi blir starkare tillsammans.
  • Det gör oss självsäkra, men inte dryga.
  • Vi vet vad vi kan och vad vi gör.
  • Vi löser tekniska problem, ekonomiska problem, logistiska problem men kanske framförallt personella problem.
  • Vi är enkla, vi är raka och vi är tydliga.
  • Vi är öppna, vi är personliga och vi är ärliga.
  • Dessutom försöker vi alltid vara trevliga. Om inte annat så bara för att det blir så mycket roligare att jobba då.
  • Vi är erfarna och kunniga.

Företagare

Varför är alla egna företagare?

Alla kör eget på Berotec, även de centrala funktionerna. Egenföretagandet är grunden i hela vår arbetsmodell och vi får gång på gång bevisat för att oss att det var rätt väg att gå.

Att vara egenföretagande konsult har visat sig vara ett mycket attraktivt sätt att jobba. Både dagens och framtidens drivna ingenjörer söker efter balans i livet och alternativa arbetssätt. Det egna bolaget i kombination med vår modell gör detta till verklighet.

När du väljer att bli Berotecare, blir du också företagare, det är ett livsstilsval. Vi jobbar tight och har en stark kultur och stor gemenskap. Samtidigt möjliggör det egna företaget en frihet en anställning inte skulle kunna ge. Du kan välja hur mycket du vill jobba, vilka uppdrag du vill ha och precis inom vilken nisch du vill vara verksam.

I en traditionell anställning tvingas ofta en person med teknisk specialistkompetens att bli chef, för att komma vidare i karriären och förbättra sin lön. Då hamnar man längre ifrån det hantverk man egentligen brinner för. Hos oss vill vi att alla ska få fortsätta inom sitt område, fördjupa sin kompetens och dela med sig av sina expertkunskaper.

Många Berotecare har stora fritidsintressen eller verksamheter vid sidan av. Egenföretagandet gör detta möjligt och skapar även ett driv och engagemang som kunderna gynnas av. Vi äger Berotec tillsammans och är inte ute efter att göra en exit, det skapar en långsiktighet i allt vi gör.

Läs gärna vår grundares inlägg om Glastaket i konsultbranschen

Gigeconomy 2.0

Vi gigar tillsammans

Den nya arbetsmarknaden som inte består av fasta jobb, kallas ’gigekonomin’, istället för att vara anställd ”gigar” man, dvs jobbar som konsult i projekt och tillfälliga anställningar. 

Att ha en möjlighet att balansera arbetsliv och privatliv är en av de stora drivkrafterna för att lämna den traditionella anställningen. Fler vill äga sin tid och inte jobba jämt. Samtidigt är utvecklande uppdrag och spännande utmaningar viktigt för den typiske gigaren. Man kan säga att vi på Berotec gigat sen starten år 2000.

Gigekonomin har fått stor kritik för att utnyttja individer, inte ge dem trygghet. Vi vet att det kan vara svårt att vara frilansare, att driva ”sin egna låda”. På Berotec vill vi erbjuda alla just trygghet och gemenskap, ett stort nätverk och en tillhörighet. Vi kallar det Gig Economy 2.0 – Att giga tillsammans!

En av många fördelar med att ta in en gigare är att organisationen snabbt kan få tillgång till kompetens de själva inte har, ofta av någon som är uppdaterad på området. Att ta in en gigare kan även ge högre innovtionshöjd genom att bidra till ett mer diversifierat team. Att dela resurser mellan verksamheter och säkerställa att individer med tillväxtkritisk kompetens endast arbetar inom sitt område är ett sätt att minska kompetensbristen.

Göra skillnad

Vi förändrar konsultbranschen

Vi startade Berotec för att vi var övertygade om att vi kunde göra skillnad. Vi hade lång erfarenhet av konsultbranschen och vi såg bristerna i den. Vi såg ett ekonomiskt system som gagnade ett fåtal, vi såg människor som slets ut i sin kamp för att komma vidare i karriären, vi såg hur kortsiktiga lönsamhetsmål gick före långsiktiga kvalitets- och humanistiska intressen.

Vi gjorde tvärtom. Berotec satte fokus på konsulterna som individer. Vi gav dem frihet och med det också ansvar. Vi var 100 % övertygade om att människor som fick ihop sina liv på alla plan, inte bara skulle må bättre, de skulle även prestera bättre. Genom detta grepp frigjordes kraft att ägna mer tid åt våra kunder och samtidigt äga makten över sin egen tid. Nu, nästan 19 år senare är vi fortfarande säkra på att vårt sätt att jobba är helt rätt.

/Håkan Mildh Svensson, Grundare

Vi kan

Våra konsulter är experter

De är verksamma inom Produktutveckling, Produktionseffektivisering, Systemutveckling och Verksamhetsutveckling.

Gemensamt för dem alla är att de är drivna, engagerade,  väldigt effektiva och älskar att hjälpa till. Vår modell stödjer detta. Efter ett uppdrag ska konsulten ha delat med sig av sina kunskaper, så att kunden kan jobba vidare på egen hand.

 

Kontakt

För dig som gillar oss och vill prata vidare med någon av oss

Intresseanmälan

Du som vill veta mer och kanske vill bli Berotecare kan fylla i vår Intresseanmälan.

Våra Affärsledare

Våra Affärsledare är ansvariga både för sitt team av konsulter, försäljning och rekrytering. De har full koll på marknaden, behov just nu och vad vi kan hjälpa till med. De är också lyhörda och alltid hjälpa till! Ibland är det enklast att prata direkt med någon av dem. Här hittar du deras kontaktuppgifter!

Kontakt

Välkommen till Berotec.
Som klient, konsult eller vän

Nyhetsbrev

Prenumerera för att få koll på det senaste från oss på Berotec.

Våra kontor

Berotec
Experter inom teknik, IT och ledarskap

Göteborg
Skårs Led
412 63 Göteborg
Hitta oss
Karlstad
Kungsgatan 6
652 24 Karlstad
Hitta oss
Linköping
Box 1049
581 10 Linköping
Hitta oss
Stockholm
Karlbergs Strand 4

171 73 Solna
Hitta oss
Uppsala
Slottet, Ingång D
752 37 Uppsala
Hitta oss
Västerås
Trefasgatan 4
721 30 Västerås
Hitta oss
Örebro
Stenbackevägen 6
702 25 Örebro
Hitta oss
Stödfunktion
Karlsbergs strand 4
171 73 Solna
Hitta oss